Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Merzļikinam 35 atvairīti metieni un pirmās zvaigznes tituls grūtā uzvarā pār Hurricanes

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien atvairīja 35 Karolīnas Hurricanes metienus Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā turnīra mačā, palīdzot Kolumbusas Blue Jackets komandai viesos ar 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 0:0, 1:0) triumfēt pēcspēles metienos. Latvietis tika atzīts par spēles spožāko zvaigzni.

Pirmie vārtus guva mājinieki, Andrejam Svečņikovam otrā perioda izskaņā no vārtu priekšas sekmīgi noslēdzot nedaudz haotisku Karolīnas uzbrukumu. Trešā perioda pirmajā minūtē pēc Olivera Bjorkstranda metiena ripa trāpīja Hurricanes hokejistam un ieslīdēja vārtos - 1:1. Pamatlaika pēdējās minūtēs komandas ar vārtu guvumiem apmainījās vēlreiz. Vispirms Vorens Fogele no nelielas distances pamanījās raidīt ripu Merzļikina vārtos, latvietim iepriekš šajā uzbrukumā tiekot galā ar vairākiem metieniem.

Kolumbusa izglābās 29 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad aizsargs Sets Džonss ar precīzu plaukstas metienu no iemetiena apļa raidīja ripu Džeimsa Reimera sargātajos vārtos.

Sekojošajā papildlaikā Merzļikins glāba komandu no droša vārtu zaudējuma, kad Karolīnas hokejisti izkrēja divatā pret vienu Kolumbusas aizsargu - latvietis spēja metienu atvairīt. Drīz vien mājinieki vairākumā tomēr pārspēja Merzļikinu un jau sāka svinēt uzvaru, tomēr tiesneši lēma, ka iepriekš bijis aizmugures stāvoklis un vārtu guvums netiek ieskaitīts.

Pēcspēles metienos Elvis tika galā ar vienu no mājinieku mēģinājumiem, vēl divus Karolīnas hokejistiem raidot garām vārtiem, bet jau minētais Bjorkstrands ar spēcīgu un precīzu metienu nodrošināja uzvaru viesiem.

 

Elvim, kurš pēc nepilna mēneša svinēs 27. dzimšanas dienu, šī savainojumiem bagātajā sezonā Kolumbusas vārtos bija piektā uzvara un otrā pēc kārtas. Viņš šosezon 12 spēlēs ielaidis vidēji 2.91 ripas katrā un atvairījis 91,2% metienu.

Savukārt komanda guvusi punktus jau pēdējās piecās spēlēs un ar 33 punktiem 32 mačos pakāpusies uz 4. vietu Centrālajā divīzijā.

Jau vēstīts, ka uzvaru bez savainotā Teodora Bļugera svinēja Pitsburgas Penguins, savukārt Sanhosē Sharks bez savainojumu ārstējošā Rūdolfa Balcera savā laukumā ar 2:5 atzina Sentluisas Blues pārākumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi