Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Merzļikinam ienesīgs divu gadu līgums ar Blue Jackets

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien parakstījis divu gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Kolumbusas Blue Jackets, vēsta komanda.

Līgums ar Merzļikinu parakstīts uz diviem gadiem un paredzēts, ka hokejists nākamajā sezonā saņems trīs miljonus ASV dolāru (2,78 miljonus eiro), bet 2021./22.gada sezonā viņa atalgojums jau sasniegs piecus miljonus ASV dolāru (4,6 miljonus eiro).

Pēc līgumsaistību beigām Merzļikins būs neierobežoti brīvais aģents. Šajā sezonā Merzļikina atalgojums bija aptuveni 780 085 eiro.

Merzļikinam debija NHL nebija tā spožākā, jo pirmajā mačā pret Pitsburgas Penguins viņš savos vārtos ielaida septiņas ripas, taču decembra beigās traumu guva viņa konkurents Jonass Korpisalo, kā rezultātā latvietim bija iespēja sevi pierādīt vēlreiz, kas nenoliedzami arī izdevās. 

 

 

 

Janvārī desmit spēlēs Merzļikins izcīnīja astoņas uzvaras, mačā vidēji ielaizdams 1,72 ripas un atvairot 94,8 procentus pretinieku metienu, kā arī trīsreiz nosargājot savu "cietoksni" neieņemtu. Šajā mēnesī viņš arī pretendēja uz labākā spēlētāja godu visā līgā.

Vārtsargs pēc lieliskā snieguma janvārī uz brīdi bija līderis "sausajās" spēlēs, savus vārtus spējot nosargāt neskartus piecas reizes. Kopumā šosezon viņš laukumā izgāja 33 spēlēs. 21 mačā viņš palīdzēja komandai gūt vismaz vienu punktu. Vidēji mačā Merzļikins ielaida 2,35 ripas un atvairīja 92,3% raidījumu.

Aizpagājušā gada Latvijas labākais hokejists Merzļikins iepriekšējā sezonā Šveices augstākās līgas komandā Lugano regulārajā čempionātā 43 spēlēs caurmērā kapitulēja 2,44 reizes un kopumā atvairīja 92,02% metienu. Savukārt izslēgšanas turnīru viņš aizvadīja neveiksmīgi, jo četros mačos savos vārtos vidēji ielaida 3,95 ripas un atvairīja 87,23% metienu, Lugano komandai ciešot neveiksmi pirmajā kārtā.

NLA viņš spēlēja kopš 2013./2014.gada sezonas, kopumā aizvadot 210 spēles, kurās vidēji ielaida 2,63 vārtus, atvairīja 92,0% metienu un izcīnīja 15 "sausās" uzvaras. Viņš divreiz tika atzīts par NLA sezonas labāko vārtsargu.

Blue Jackets izvēlējās Merzļikinu 2014.gada NHL draftā ar 76.numuru.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka arī Merzļikina konkurents Jonass Korpisalo piektdien parakstīja divu gadu līgumu ar savu līdzšinējo NHL komandu Kolumbusas Blue Jackets.

Lai arī darījuma finansiālās detaļas netiek atklātas, portāls CapFriendly, kurā publicēts NHL hokejistu atalgojums, vēsta, ka soms nākamajos divos gados kopumā nopelnīs 5,6 miljonus ASV dolāru (5,14 miljonus eiro).

Top komentāri

edvinssilavs
e
Ārkārtīgi liels prieks par Merzļikinu, par viņa paveikto lielo darbu ! Un liels prieks, ka tāda laba Mamma ir sagaidījusi sava grūti padarāmā darba augļus! Cepuri nost tādu cilvēku priekšā! Mūsu valdībai būtu vēl daudz jāmācās un jāizdara, lai sasniegtu šādu cilvēku līmeni. Nauda ir jānopelna ar smagu darbu, nevis shēmojot ! Tad būtu gandarījums. Jā un starp citu jau ir pienācis laiks legalizēt visas pasaules cilvēku acīm katras valsts ierēdņu un citu cilvēku ārzonu firmās, bankās un citur noslēptās naudas. Atklātos tas, par ko nebrīnītos, vai arī citi brīnītos cik daudz cilvēku katrā valstī izrādās miljonāri, vai tuvu tam!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi