Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Merzļikinam jauns līgums Šveicē, NHL un KHL klubi izpirkt nevarēs

Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) klubs Lugano uz trim gadiem pagarinājis līgumu ar Latvijas izlases vārtsargu Elvi Merzļikinu.

Līdz ar to spēlētāja līgums būs spēkā līdz 2018./2019.gada sezonas noslēgumam.

"Šis bija grūts lēmums, tomēr ir īstais laiks attīstīties vēl vairāk," savā tvitera kontā ierakstīja Merzļikins.

Līgums jāuztver kā samērā negaidīts, jo šī mēneša sākumā Šveices mediji ziņoja, ka Merzļikins varētu jau nākamajā sezonā spēlēt Ziemeļamerikā, tādējādi Lugano komanda meklējot Latvijas vārtsarga aizstājēju.

Kā ziņo Lugano, jaunajā līgumā nav iestrādāta izpirkuma maksa uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) un/vai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubiem.

Merzļikinu 2014.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 76.numuru izraudzījās Kolumbusas Blue Jackets komanda. Janvārī Blue Jackets ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens atklāja, ka Merzļikins arī nākamajā sezonā pārstāvēs NLA komandu Lugano, bet vēlāk šo faktu apstiprināja arī pats vārtsargs.

Tagad Lugano atklājusi, ka tuvākajās dienās Merzļikuns uzsāks dalību Blue Jackets attīstības nometnē, kurā piedalīsies otro gadu pēc kārtas.

Merzļikins aizvadītajā sezonā Lugano sastāvā izcīnīja NLA sudraba medaļas. Finālsērijā Lugano ar 1-4 zaudēja Bern komandas hokejistiem, taču, neraugoties uz komandas neveiksmi, Merzļikins aizvadīja ļoti labu sezonu un bija stabils vienības pirmais vārtsargs.

Izslēgšanas turnīrā latviešu mūris 15 spēlēs ielaida vidēji 2,32 ripas mačā un atvairīja 93,6% metienu, kas bija labākais rādītājs līgā, savukārt regulārajā čempionātā viņš 44 mačos atvairīja 92,2% metienu, kas bija otrs labākais rādītājs līgā, vidēji mačā ielaižot 2,76 ripas.

Maija sākumā viņš Latvijas izlases rindās piedzīvoja debiju pasaules čempionātā, meistarsacīkšu laikā izkonkurējot Edgaru Masaļski no pirmā vārtsarga vietas. Nepilnās piecās spēlēs viņš vidēji mačā ielaida 2,91 ripu un atvairīja 91,2% metienu, kas bija septītais labākais rādītājs turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi