Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Merzļikins atvaira 56 metienus, bet neglābj Kolumbusu no smaga zaudējuma

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē atvairīja 56 metienus, bet ar to nebija gana, lai glābtu Kolumbusas Blue Jackets komandu no graujoša zaudējuma.

"Blue Jackets" savā laukumā ar 0:6 (0:1, 0:2, 0:3) atzina Kalgari "Flames" pārākumu.

Kopš 1955./1956.gada sezonas, kad NHL sāka uzskaitīt metienus pa vārtiem, 62 raidījumi ir lielākais skaits, ko izdarījusi viesu komanda regulārā čempionāta mačā.

Divus vārtus viesiem guva Metjū Tkečaks, bet trīs rezultatīvas piespēles atdeva Džonijs Gudro. Vēl Merzļikinu pārspēja pērn pasaules čempionātā Rīgā par vērtīgāko spēlētāju atzītais Endrū Mandžapane, Mikeals Baklunds, Ēliass Lindholms un Ēriks Gudbransons.

Jākobs Markstrems "Flames" vārtos tvēra 23 ripas un svinēja 13. "sauso" uzvaru karjerā. Markstrems mačos pret "Blue Jackets" izcīnījis četras uzvaras pēc kārtas.

Šī abām komandām bija pirmā savstarpējā spēle kopš 2020.gada 4.marta, bet "Nationwide Arena" hallē Kalgari hokejisti nebija viesojušies pat kopš 2019.gada 2.novembra.

Merzļikins šosezon 26 spēlēs izcīnījis 14 uzvaras, vidēji ielaidis 3,18 ripas un atvairījis 91,1% metienu.

"Blue Jackets" ar 37 punktiem 40 spēlēs ir desmitā Austrumu konferencē, bet "Flames" ar 46 punktiem 38 cīņās ieņem astoto pozīciju Rietumos. 

Tikmēr uzbrucējs Rūdolfs Balcers vēl neatgriezās Sanhosē "Sharks" rindās, viņa pārstāvētajai komandai viesos ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) pārspējot Vašingtonas "Capitals".

"Haizivīm" vārus guva Noā Gregors, Nikolā Meloše, Jūnatans Dālens un Endrū Koljāno. Zīmīgi, ka Jūnatana Dālena tēvs Ulfs Dālens savulaik divas sezonas pārstāvēja "Capitals" komandu.

Mājiniekiem vienīgos vārtus guva Daniels Sprongs.

Džeimss Reimers "Sharks" vārtos neitralizēja 32 metienus, no kuriem astoņus izdarīja Aleksandrs Ovečkins.

Balceram, kurš pagājušajā nedēļā tika pakļauts Covid-19 protokola prasībām, vēl netika dota zaļā gaisma spēlēšanai. Balcers šosezon 27 līgas spēlēs sakrājis 12 (4+8) rezultativitātes punktus, nopelnot arī sešas soda minūtes un +/- rādītāju -4.

"Sharks" guvusi 46 punktus 43 spēlēs un ieņem desmito vietu Rietumu konferencē, kamēr "Capitals" ar 55 punktiem 44 dueļos ir septītā Austrumos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi