Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Merzļikins: Cīnījāmies jau no pirmās minūtes un pirmā iemetiena

Latvijas izlase sīvi cīnījās pret olimpisko čempioni Somiju jau no paša mača sākuma, sarunā ar žurnālistiem pēc zaudējuma pret Somiju secināja Latvijas valstsvienības vārtsargs Elvis Merzļikins.

Jau ziņots, ka Latvija sīvā cīņā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) piekāpās mājiniecei Somijai.

"Protams, ka nav patīkami. Uzskatu, ka mēs šo uzvaru bijām pelnījuši vairāk nekā viņi. Mēs cīnījāmies jau no pirmās minūtes un pirmā iemetiena, uzreiz sākām "dauzīt" viņus. Mēs vienkārši gājām un spēlējām, tāpēc žēl čaļu," pēc spēles teica Merzļikins.

Latvijas valstsvienības vārtsargs, kurš vārtus sargāja arī zaudētajā mačā pret ASV, atzina, ka vakardienas spēlē divas ielaistās ripas ir uz viņa sirdsapziņas. Savukārt spēlē pret Somiju vārtus guva Mikaels Granlunds, kurš ikdienā spēlē Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībā Nešvilas "Predators", un, kā Merzļikins izcēla, Granlunds ir meistarīgs uzbrucējs, kurš tādas iespējas nelaiž garām.

"Vakardien es jutos vainīgs, divi "goli" uz manas atbildības. Ja nebūtu tie divi vārti, spēle būtu pavisam cita. Būtu arī kaut kas iekritis, būtu tad arī aizķērušies," vārtsargs salīdzināja vakardienas spēli pret amerikāņiem ar šodienas maču pret somiem. "Bet šodien - tas ir NHL spēlētājs, viņš atrod caurumu un ievelk tur ripu. Neviens NHL garām vārtiem nemet, un te arī bija tieši tāds brīdis."

Vārtsargs paslavēja Latvijas spēlētājus, kuri šodien atzīstami spēlējuši aizsardzībā, taču norādīja, ka metienu skaits statistikas ailītēs nav pareizs, un, sargājot vārtus, viņam nācies daudz vairāk pasvīst.

"Aizsardzībā šodien ideāli nospēlējām, bet, skatoties pēc statistikas, tas nav pareizais metienu skaits. Vakar pa maniem vārtiem bija pieci metieni, bet rakstīti bija tikai trīs, tāpēc, kad skaties hokeju, var neskatīties uz statistiku, jo patiesībā viss ir savādāk," piebilda Merzļikins.

Tāpat Latvijas vārtu vīrs pauda nožēlu par tiesnešu lēmumu pēdējās divās minūtēs, jo Somijas labā uzvaru nesošo ripu Granlunds raidīja Latvijas vārtos tieši izspēlējot vairākumu.

"Tiešām žēl. Esmu neapmierināts ar pēdējo tiesnešu lēmumu, kad mums iedeva "divīti", jo visu spēli [tiesneši] bija ļoti labi, bet tas viens lēmums, kad redzi, ka ir tāda spēle... Nedeva noraidījumu par mugurā grūšanu, kad [Rihardam] Bukartam no deguna asinis tek, vai tu joko? Tas viens lēmums mani neapmierināja, pārējais viss bija ļoti labi," neapmierinātību pauda Latvijas izlases spēlētājs.

Šodien spēli klātienē vēroja vairāk nekā 11 tūkstoši skatītāju, taču Merzļikins piebilda, ka "Arēnā Rīga" pārbaudes spēlēs atmosfēra bijusi labāka. "Arēna bija pilna, bet domāju, ka pārbaudes spēlē "Arēnā Rīga" bija skaļāk, šeit nebija tāda sajūta. Bija forši, bet var būt arī skaļāk," vārtsargs teica.

Latvijai pirmdien paredzēts mačs ar Norvēģiju, kamēr 19.maijā latviešiem pretī stāsies Čehija, un dienu vēlāk Latvija cīnīsies ar Austriju. 22.maijā Latvija pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs ar maču pret Zviedriju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi