Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Merzļikins izcīna karjerā pirmo NHL uzvaru

Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien izcīnīja savu karjerā pirmo uzvaru Nacionālajā hokeja līgā (NHL), tiekot atzīts par mača otru spožāko zvaigzni.

Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets savā laukumā ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) pārspēja Floridas Panthers, kuras vārtos bija bijušais mājinieku vārtsargs Sergejs Bobrovskis.

Šonedēļ Blue Jackets traumēto spēlētāju sarakstam pievienojās pirmā vārtsarga vietu izkarojušais Jonass Korpisalo. Viņam tika veikta ceļgala operācija, kā rezultātā soms nevarēs spēlēt aptuveni 4-6 nedēļas.

Korpisalo vietu līdz traumas sadziedēšanai jāieņem Merzļikinam, kurš līdzšinējās desmit NHL spēlēs nebija svinējis nevienu uzvaru, bet no Amerikas Hokeja līgas (AHL) kā otrais vārtsargs tika izsaukts vēl viens latvietis Matīss Kivlenieks.

Blue Jackets komandā ar "hat-trick" izcēlās Džeks Verenskis, kurš kļuva par pirmo vienības trīs vārtu guvušo aizsargu kopš 2006.gada. Vēl viens precīzs metiens Būnam Dženeram.

Merzļikins vienīgo reizi pārspēts tika otrā perioda ceturtajā minūtē, kad Koltons Skeviūrs, latviešu vārtsargam neredzot ripu, pielaboja metienu no zilās līnijas.

Merzļikins šajā duelī atvairīja 36 no 37 pretinieku mestajām ripām un tika atzīts par spēles otro zvaigzni, bet mača labākā spēlētāja tituls tika Verenskim. Otrā laukuma galā Bobrovskim atvairīti 24 metieni.

Latvijas vārtsargs savā NHL debijas sezonā laukumā devies 11 spēlēs, kurās izcīnījis vienu uzvaru, vidēji ielaidis 3,14 ripas un atvairījis 90,0% metienu.

Blue Jackets ar 44 punktiem 40 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, bet Panthers ar 45 pounktiem 39 cīņās ir pozīciju augstāk.

Kolumbusas vienība nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad viesosies pie Stenlija kausa finālistes Bostonas Bruins

Turpretī zaudējumu otrdien piedzīvoja uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres, kas mājās ar 4:6 (1:0, 3:3, 0:3) atzina Tampabejas Lightning pārākumu. Bufalo komanda zaudējusi četrās spēlēs un septiņās no pēdējām astoņām cīņām.

Mājiniekiem ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Konors Šīrijs, bet viesiem divi vārti un viena rezultatīva piespēle bija Aleksam Kilornam.

Girgensons šajā duelī uz ledus pavadīja 13 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, pārtvēra vienu ripu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Viņš šajā sezonā piedalījies 40 mačos, kuros guvis sešus vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Sabres ar 41 punktu 41 spēlē ieņem 13.vietu Austrumu konferencē, kur Lightning ar 46 punktiem 38 cīņās ir astotā.

Bufalo vienībai nākamajā spēlē ceturtdien mājās stāsies pretī Edmontonas Oilers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi