Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Merzļikins: Jūtu, ka NHL tuvojas

Latvijas hokeja izlases vārtsarga Elvja Merzļikina aģenti sākuši strādāt vēl pirms pasaules čempionāta, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam 1:1 pastāstīja pats hokejists.

Pašlaik 24 gadus vecais vārtsargs ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas Blue Jackets paspārnē, bet viņam vēl ir līgums uz vienu sezonu ar Šveices augstākās līgas komandu Lugano.

"Mums ar Blue Jackets ir labi sakari," izteicās Merzļikins. "Ar komandas vadību sazvanāmies, bet šobrīd es nevēlos domāt par hokeju. Mani aģenti sāka strādāt jau pirms pasaules čempionāta, tādēļ viņiem būs man šovasar, ko piedāvāt. Man ir vēl viens gads Lugāno, taču es nezinu, kurā komandā uzsākšu nākamo sezonu. Es lieliski saprotu, kā esmu nostāvējis un ko esmu izdarījis. Jūtu, ka NHL tuvojas."

Tikmēr pēc medija Dispatch pieejamās informācijas Lugano kluba vadība pagaidām neesot gatava šķirties no Merzļikina vienu sezonu pirms viņa līguma beigām.

Latvijas hokeja izlases pirmais numurs Merzļikins Dānijā notikušajā čempionātā bija ceturtais labākais vārtsargs.

"Esmu bijis uz trīs pasaules čempionātiem un, salīdzinot ar pirmo, viss atšķiras - gan ģērbtuves, gan vadība, gan visa federācija. Tagad ar izlasi braucu ar lielāko prieku, bet iepriekš, kad bija jābrauc, es šaubījos, jo viss nebija profesionāli," kopējo ainu pēdējo gadu laikā raksturoja Merzļikins. "Kādreiz tevi neuzņēma kā profesionāli, bet tagad situācija ir pilnīgi citādāka. Visi tevi mīl un gaida un jebkurš tev palīdzēs un iedos visu, ko vajag. Domāju, ka šādu situāciju ir uzbūvējis Bobs Hārtlijs, tādēļ liels paldies viņam. Manuprāt, viņš ir izcils treneris."

Merzļikins aizvadītajā NLA regulārajā čempionātā 42 spēlēs izcīnīja 22 uzvaras, vidēji ielaižot 2,72 ripas, šajā statistikas rādītājā būdams astotais, un atvairot 92,09% metienu, ieņemot piekto vietu līgā. Atvairīto metienu procents Merzļikinam ir otrs labākais līdzšinējā karjerā.

Latvijas hokejistu 2014.gada NHL drafta trešajā kārtā ar 76.numuru izvēlējās Kolumbusas Blue Jackets, kas turpina sekot līdzi vārtsarga sniegumam un progresam.

Jau vēstīts, ka Latvijas nacionālā hokeja izlase pirmo reizi kopš 2009.gada sasniedza pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, taču tajā ar 2:3 zaudēja nākamajai čempionei Zviedrijai.

Tāpat zināms, ka Latvija 2019.gada čempionātā spēlēs vienā grupā ar šī gada finālistēm Zviedriju un Šveici, kā arī Krieviju, Čehiju, Norvēģiju, Austriju un Itāliju.

Savukārt 2021.gadā Latvija kopā Baltkrieviju rīkos pasaules čempionātu, spēlēm notiekot Minskā un Rīgā.

 

Top komentāri

Neslāvs
N
Mostās, Diena... Elvis jau 2. dienu LA, kur ar Kolumbusas klubu pārrunā līguma detaļas
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi