Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Merzļikins Latvijas hokeja izlasei pievienosies ceturtdien

Ceturtdien Latvijas hokeja izlasei, kas gatavojas pasaules čempionātam, pievienosies vārtsargs Elvis Merzļikins, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Hokejists video stāsta, ka ir priecīgs, ka beidzot ir Latvijā. 

"Pasaules čempionātu nevaru sagaidīt, jo jau NHL sezonas pēdējās desmit spēlēs iztēlojos, kā būs spēlēt Tamperē, kāda būs halle, kāds būs čempionāts," saka hokejists.

"Neesmu spēlējis pasaules meistarsacīkstēs divus gadus, un būs ļoti patīkami atkal satikt visus vecos draugus, ar ko kopā esmu spēlējis bērnībā, kā arī Šveicē. Šī ir ģimene, kuras man ir trūcis," piebilst vārtsargs.

 

Viņš stāsta, ka ir gatavs stāties vārtos kādā no mačiem ar Kazahstānu, taču ne viņš lemj par to, kurš stāvēs vārtos.

"Man ir svarīgi nospēlēt vismaz vienu spēli, ko teicu arī izlases galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam. Tagad noteikti gribu paņemt dažas brīvas dienas, jo ar pārlidojumiem šobrīd ir ļoti grūti aizmigt un neesmu izgulējies," saka Merzļikins. "Svarīgi ir nospēlēt vismaz vienu maču, lai ieietu ritmā un sajustu komandu, it īpaši aizsargus, jo uzskatu, ka tas būs ļoti svarīgi pasaules čempionātā."

Viņš piebilst, ka cer uz dažām kļūdām aizsardzībā pārbaudes spēļu laikā, lai tās varētu izrunāt un izanalizēt, lai tas nenotiktu Somijā.

Latvijas izlase svētdien un pirmdien aizvadīs pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta, "Arēnā Rīga" uzņemot Kazahstānu.

Sestdien un svētdien latvieši Veinfeldenē tikās ar Šveici un piedzīvoja divus zaudējumus ar 2:5 un 1:3. Savukārt aizpagājušajā nedēļā Latvijas hokejisti viesos aizvadīja pārbaudes mačus ar Franciju, vispirms zaudējot ar 1:2, bet dienu vēlāk uzvarot ar 3:2.

Latvijas izlase pasaules meistarsacīkstēs B grupā Tamperē krustos nūjas ar Somiju, ASV, Čehiju, Zviedriju, Norvēģiju, Lielbritāniju un Austriju. A grupā Helsinkos spēlēs Kanāda, Vācija, Šveice, Slovākija, Dānija, Kazahstāna, Itālija un Francija.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus.

Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā iecerēts no 13. līdz 29.maijam.

Latvijas vīriešu hokeja izlases kandidātu saraksts treniņnometnē:

Vārtsargi: Gustavs Dāvis Grigals (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Ēriks Vītols ("Zemgale"/LLU), Rūdolfs Lazdiņš ("Rīga", MHL; "Olimp"/"Venta 2002");

Aizsargi: Jānis Jaks ("Soči", KHL), Kārlis Čukste (Lahti "Pelicans", Somija), Kristaps Sotnieks (Rīgas "Dinamo", KHL), Roberts Mamčics ("Linkoping", Zviedrija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Ernests Ošenieks ("Kiekko-Vantaa", Somija), Artūrs Kulda (Krēfeldes "Pinguine", Vācija), Kristaps Zīle ("Orebro", Zviedrija), Nauris Sējējs ("Chaux-de-Fonds", Šveice), Sandis Smons (Ženēvas "Servette", Šveice), Patriks Ozols ("Zemgale"/LLU);

Uzbrucēji: Mārtiņš Dzierkals (Plzeņas "Škoda", Čehija), Rihards Bukarts (Vladivostokas "Admiral", KHL), Roberts Bukarts (Vītkovices "Ridera", Čehija), Andris Džeriņš (Lincas "Black Hawks", Austrija), Rihards Marenis (Nēšepingas "Vita Hasten", Zviedrija), Deniss Smirnovs (Ženēvas "Servette", Šveice), Patriks Zabusovs (Zlīnas "PSG Berani", Čehija), Daniels Bērziņš (Jiviskeles JYP, Somija), Oskars Lapinskis (Langnavas "Tigers", Šveice), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice), Miks Indrašis ("Biel-Bienne", Šveice), Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Renārs Krastenbergs (Villahas VSV, Austrija), Klāvs Veinbergs, Edgars Kulda (abi - "Zemgale"/LLU), Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Nikolajs Jeļisejevs (Ērnšeldsvīkas "MoDo", Zviedrija), Toms Andersons ("Chaux-de-Fonds", Šveice).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi