Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Merzļikins palīdz Blue Jackets viesos pārspēt Maple Leafs

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien palīdzēja Kolumbusas Blue Jackets komanda izcīnīt uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā.

"Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 4:3 (0:2, 3:0, 1:1) pārspēja vienu no Austrumu konferences vadošajām komandām Toronto "Maple Leafs".

Viljama Nīlandera un Maikla Bantinga gūtie vārti ļāva mājiniekiem pēc 20 aizvadītajām minūtēm atrasties vadībā ar 2:0, taču nākamajā spēles nogrieznī bezatbildes vārtus guva Būns Dženers, Kirils Marčenko un Šons Kuralī, panākdami 3:2. Trešajā periodā pēc nospēlētām 80 sekundēm Merzļikinu pārspēja Morgans Railijs, bet trešdaļas sestajā minūtē viesiem vadību atjaunoja Kents Džonsons.

Merzļikins šajā duelī atvairīja 26 no 29 metieniem, bet pretējos vārtos Džozefs Volls tika galā ar 36 no 40 raidījumiem.

Šajā sezonā Merzļikins piedalījies 22 mačos, izcīnījis sešas uzvaras, vidēji ielaidis 4,34 ripas un atvairījis 87,1% metienu.

Turpretī smagu zaudējumu piedzīvoja uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas viesos ar 0:6 (0:2, 0:3, 0:1) piekāpās četrus vārtus guvušā Adriana Kempes un Losandželosas "Kings" priekšā.

Kempe vispirms otrajā periodā izcēlās ar "hat-trick" un trešajā pievienoja vēl vienu precīzu metienu. Visos trīs otrajā periodā gūtajos vārtos asistēja Anže Kopitars.

Fīnikss Koplijs mājinieku vārtos atvairīja visas 25 Pitsburgas hokejistu mestās ripas. 

"Penguins" sastāvā maču nepabeidza komandas kapteinis Sidnijs Krosbijs, kurš trešā perioda vidū pēc diskusijas ar tiesnesi saņēma spēles sodu.

Bļugers šajā duelī uz ledus pavadīja 14 minūtes un 25 sekundes, daudz spēlējot mazākumā - četras minūtes un 20 sekundes. Viņš pielietoja vienu spēka paņēmienu, atņēma vienu ripu, uzvarēja trīs no sešiem iemetieniem un cīņu pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Šajā sezonā Bļugers 37 spēlēs guvis vienus vārtus, atdevis septiņas rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -6.

Jau ziņots, ka uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" sestdien savā laukumā ar rezultātu 2:7 (2:0, 0:4, 0:3) atzina Kalgari "Flames" pārākumu.

Visas trīs latviešu pārstāvētās komandas cīnās Austrumu konferencē, kur "Penguins" ar 61 punktu 52 spēlēs ir astotā, "Sabres" ar 56 punktiem 51 mačos ieņem 11.vietu, bet "Blue Jackets" ar 36 punktiem 53 dueļos ir pārliecinoši pēdējā, 16.pozīcijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi