Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Merzļikins par spēlēšanu olimpiskajā kvalifikācijā un piedāvājumiem no KHL

Ja Šveices hokeja augstākās līgas (NLA) klubs Lugano laidīs Latvijas izlases vārtsargu Elvi Merzļikinu uz septembra sākumā gaidāmo 2018.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, vārtsargs palīdzēs valstsvienībai, žurnālistiem atklāja sportists. Tāpat viņš apstiprināja, ka viņa aģentam patiešām ir izteikti piedāvājumi no KHL komandām.

Kā zināms, Krievijā notiekošajā pasaules čempionātā Latvijas hokeja izlase ar izcīnītiem sešiem punktiem A apakšgrupā ieņēma septīto vietu, noslēdzot turnīru 13.pozīcijā. Merzļikins šajā čempionātā izcīnīja sev pamatvārtsarga vietu, aizvadot četras pilnas spēles, bet turnīra noslēdzošajā mačā vārtsargs pēc neveiksmīgi ielaistiem vārtiem tika nomainīts.

Merzļikins pasaules čempionātā vidēji vienā spēlē ielaida 2,91 vārtus un atvairīja 91,2% metienu, šajā rādītājā dalot astoto vietu ar ceturtdaļfinālistes Zviedrijas izlases un Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras Canucks vārtsargu Jākobu Makstremu.

"Ir lietas, ko čempionātā iemācījos, un lietas, kas vēl jāmācās, piemēram, no pēdējās spēles pret Norvēģiju. Ielaistie vārti parādīja, kur ir manas kļūdas un kur vēl jāmācās. Kopumā savu pirmo čempionātu vērtēju labi. Esmu priecīgs, ka komandai palīdzēju izcīnīt punktus," pēc atgriešanās Rīgā teica Merzļikins.

Kā atklāja vārtsargs, viņš nebija gaidījis, ka iegūs iespēju tik daudz spēlēt. "Pirms čempionāta pat saderējām, ka nevienu spēli nenospēlēšu. Pats sev neticēju, jo divus gadus mēģināju tikt izlasē, taču tas neizdevās. Tagad esmu apmierināts, ka varēju spēlēt savu spēli un nebiju nervozs. Iepriekšējos divos gados biju uztraucies, jo gribēju no sevis parādīt to labāko. Sapratu, ka tā dzīvē notiek - kad gribas labāk, sanāk sliktāk. Ir jābūt tādam, kāds tu esi, un jāspēlē sava spēle," secināja Merzļikins.

Pasaules čempionāta laikā ogrēnietis nonācis pie daudzām atklāsmēm, kas palīdzējis uzlabot viņa spēli. "Man iepatikās tas, ka mani provocē. Tas mani izklaidē. Tāpat nesabrūku psiholoģiski - arī tad, ja pirmajās minūtēs ielaižu vārtus, spēle aiziet izcili, nevis slikti. Esmu iemācījies sevi savaldīt un emocijas neizrādīt uz āru," stāstīja vārtsargs.

Pirms turnīra Merzļikins minēja, ka izlasē nejūtoties kā ģimenē, jo nevienu nepazīstot, tomēr pasaules čempionāta laikā viņš sadraudzējies ar komandas biedriem. "Ir patīkami būt šajā komandā kopā ar tādiem spēlētājiem. Ceru, ka tāds pat kolektīvs būs arī nākamajās sacensībās," teica vārtsargs.

Latvijas izlasei nākamais turnīrs būs jau septembra sākumā, kad no 1. līdz 4.septembrim olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas valstsvienība Rīgā uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. "Ja klubs mani laidīs, tad bez problēmām būšu šeit," uzsvēra Merzļikins.

Pasaules čempionāta laikā intervijā Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF) latviešu vārtu vīrs atklāja, ka viņa aģentam esot izteikti piedāvājumi arī no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubiem. "Viņi (IIHF) pārprata, ka mans sapnis ir spēlēt KHL, tas nav mans sapnis. Jā, piedāvājumi no KHL komandām aģentam ir izteikti, bet neko vairāk neatklāšu," izteicās Merzļikins.

Noslēdzoties sezonai, vārtsargs ir priecīgs par iespēju atpūsties un pabūt kopā ar ģimeni, bet pēc tam jau sāksies treniņi, tostarp arī nometne NHL komandā Kolumbusas Blue Jackets, kas viņu 2014.gada jau spēlētāju draftā izvēlējās ar kopējo 76.numuru.

"Pagaidām par hokeju nevēlos domāt. Man beidzot ir atvaļinājums. Ir beigusies sezona, kas bija ļoti ilga un grūta. Vēlos veltīt laiku atpūtai. Jūlijā uz pusotru nedēļu došos uz Ziemeļameriku, bet pēc tam atpakaļ uz Šveici," stāstīja Merzļikins.

Jau janvārī Blue Jackets ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens atklāja, ka Merzļikins arī nākamajā sezonā pārstāvēs NLA komandu Lugano, un aprīlī latviešu žurnālistiem šo faktu apstiprināja arī pats vārtsargs.

Merzļikins aizvadīja lielisku sezonu Šveices klubā Lugano, izcīnot sudraba medaļas vietējā hokeja čempionāta augstākajā līgā (NLA). Finālsērijā "Lugano" ar 1-4 zaudēja Bern komandas hokejistiem, taču, neraugoties uz komandas neveiksmi, Merzļikins aizvadīja ļoti labu sezonu un bija stabils vienības pirmais vārtsargs.

Izslēgšanas turnīrā latviešu mūris 15 spēlēs ielaida vidēji 2,32 ripas mačā un atvairīja 93,6% metienu, kas bija labākais rādītājs līgā, savukārt regulārajā čempionātā viņš 44 mačos atvairīja 92,2% metienu, kas bija otrs labākais rādītājs līgā, vidēji mačā ielaižot 2,76 ripas.

Kā zināms, Krievijā notiekošā turnīra pirmajā mačā Latvija ar 1:2 papildlaikā piedzīvoja neveiksmi pret Zviedriju, bet pēc tam ar 3:4 pēcspēles metienos nācās piekāpties arī Čehijai. Turpinājumā Latvija ar 0:4 kapitulēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās mājinieces Krievijas priekšā, savukārt pēc tam ļoti dramatiskā duelī ar 4:5 piekāpās Šveicei, mača laikā spējot atspēlēties no 0:3 deficīta. Vēl pagājušās nedēļas piektdienā Latvija pēcspēles metienos ar 2:3 atzina arī Dānijas pārākumu, sestdien Latvija ar 2:1 uzvarēja Kazahstānu, nodrošinot palikšanu elitē, bet noslēdzošajā mačā otrdien ar 1:3 piekāpās Norvēģijai.

Latvijas valstsvienība pasaules čempionāta pirmajā desmitniekā nav spējusi iekļūt jau četrus gadus pēc kārtas, bet iepriekšējo sešu čempionātu laikā to paveikusi tikai reizi, kad 2012.gadā meistarsacīkstes noslēdza tieši desmitajā pozīcijā. Tieši izcīnīt desmito vietu bija Latvijas Hokeja federācijas uzdevums, ko, pieveicot Norvēģiju, Latvija būtu paveikusi.

Par Latvijas izlases labākajiem spēlētājiem šī turnīra laikā izlasē tika nosaukts uzbrucējs Andris Džeriņš, aizsargs Oskars Cibuļskis un vārtsargs Elvis Merzļikins.

Latvijas izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlēja jau 20.gadu pēc kārtas. Piekto reizi komandu cīņā veda Leonīds Beresņevs, kurš februārī trešo reizi karjerā tika iecelts par valstsvienības galveno treneri. Viņam čempionātā palīdzēja Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi