Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Merzļikins pirmo reizi NHL karjerā paliek nepārspēts

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien izcīnīja savu pirmo "sauso" uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā, kaldinādams Kolumbusas Blue Jackets panākumu.

Blue Jackets viesos ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Vegasas Golden Knights, pie punktiem tiekot 15. no pēdējām 17 spēlēm

Merzļikins šajā mačā atvairīja visas 27 pretinieku mestās ripas un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni. Līdz pirmajai "sausajai" uzvarai NHL viņam bija jāgaida 17 spēles, kurās nu jau svinētas piecas uzvaras. Vidēji spēlē Elvis ielaidis 2,70 ripas un atvairījis 91,5% metienu.

Viesi vārtus guva katrā no periodiem. Vispirms divarpus minūtes pirms pirmā perioda beigām Ēmils Bemstrems bez ripas apstādināšanas vairākumā trieca ripu Marka Andrē Flerī sargātajos vārtos. 

Otrie vārti tik gūti nākamā perioda trešajā minūtē, kad Flerī aiz saviem vārtiem zaudēja ripu un viesi izkombinēja līdz metienam no zilās līnijas, kuru pa ceļam pielaboja Pjērs Liks Dibuā. Trešo reizi mājinieki tika pārspēti trešā perioda devītajā minūtē, kad Aleksandrs Venbergs pēc ieslidošanas pretinieku aizsardzības zonā saņēma rip un precīzi raidīja to mērķī.

Pretinieku vārtos Flerī atvairīja 19 no 22 Blue Jackets hokejistu ripām.

 

Šim mačam pieteikts arī bija Matīss Kivlenieks, kurš gan dueli noraudzījās no malas.

No Latvijas vārtsargiem 33 "sausās" uzvaras NHL izcīnīja Artūrs Irbe, bet sešreiz nepārspēts palika Pēteris Skudra.

Citā mačā Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas Senators piedzīvoja nu jau kārtējo neveiksmi, savā laukumā divu Kanādas komandu duelī ar 1:2 papildlaikā atzīstot Monreālas Canadiens pārākumu. 

Balcers uz ledus pavadīja 9:54 minūtes (2:13 vairākumā), izceļoties ar diviem metieniem un diviem spēka paņēmieniem, kā arī neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon viņam NHL piecās spēlēs viena rezultatīva piespēle.

Uzvaras vārtus viesiem papildlaikā guva Iļja Kovaļčuks, kurš tikai pavisam nesen pārcēlies uz Canadiens.

Ja Monreālai šī bija pirmā uzvara pēdējo deviņu spēļu laikā, Otavai - jau septītais zaudējums pēc kārtas.

Jau ziņots, ka skaistus vārtus no gaisa sestdien guva Zemgus Girgensons, tomēr Bufalo Sabres savā laukumā ar 3:6 piekāpās Vankūveras Canucks.

Austrumu konferences kopvērtējumā ar 59 punktiem 44 spēlēs trešo vietu ieņem Teodora Bļugera Pitsburgas Penguins, devītie ar 52 punktiem 46 spēlēs ir Blue Jackets, 12. vietā ar 45 punktiem tikpat mačos atrodas Sabres, bet Otava ar 39 punktiem 45 spēlēs ieņem 15. vietu 16 klubu konkurencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi