Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Merzļikins: Vairs negribu spēlēt Eiropā

Latvijas hokeja izlases pirmais vārtsargs Elvis Merzļikins šobrīd negrib spēlēt Eiropā, bet gan doties pretī jauniem izaicinājumiem, Šveices raidsabiedrībai SRF teica vārtsargs.

Jau ziņots, ka Merzļikina pārstāvētā Šveices augstākās līgas (NLA) komanda Lugano sestdien izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē savā laukumā ar 4:5 otrajā pagarinājumā piekāpās Zug hokejistiem, sērijā līdz četrām uzvarām piekāpjoties ar 0-4.

Līdz ar to Merzļikinam sezona Šveicē noslēdzās, Latvijas hokejistam atvadoties no Lugano līdzjutējiem. Jau iepriekš tika ziņots, ka pēc šīs sezonas viņš iemēģinās laimi Ziemeļamerikā, kur vārtsargs atrodas Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas Blue Jacket paspārnē.

Elvis ir tuvu līguma noslēgšanai ar Blue Jackets, pirmdienas pēcpusdienā vēsta The Athletic. Latvijas vārtsargs pirmdien tiekas ar savu aģentu, lai vienotos par pēdējām detaļām līgumā un plānotu braucienu pāri okeānam.

Medijs ziņo, ka Merzļikins ar Blue Jackets tuvākajā laikā parakstīs viena gada NHL debitanta līgumu, turklāt uz Ziemeļameriku viņš varētu doties jau šīs nedēļas beigās.

Tiek prognozēts, ka sezonas atlikušo daļu 24 gadus vecais Merzļikins pavadīs Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Klīvlendas Monsters, kuras rindās šosezon spēlējis arī cits latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks. Debiju šajā vienībā viņš varētu piedzīvot marta izskaņā.

Kolumbusas klubs šajā jautājumā gan no komentāriem pašlaik atturas.

"Šis man ir īstais brīdis. Negribu vairs palikt Eiropā, bet gan doties pretī jauniem izaicinājumiem," SRF teica Merzļikins.

Gadījumā, ja Ziemeļamerikas laukumos viņam neuzsmaidīs veiksme, Merzļikins jau zina, kur atgriezīsies.

"Atgriešanās vienmēr ir opcija. Vienmēr vispirms runāšu ar Lugano. Tomēr šobrīd par to nedomāju," atzīmēja Merzļikins.

Latvijas vārtsargs NHL kluba rindas varētu papildināt jau šajā sezonā, kas gan negarantēs viņa debiju planētā spēcīgākajā līgā.

"Būtu patīkami jau tagad doties tur un saprast to pasauli, jo to (NHL) mēs redzam tikai televīzijā un PlayStation. Tā būs patīkama pieredze, un es nevaru sagaidīt, kad tā pienāks. Tagad patiešām nezinu, vai došos uz Ziemeļameriku vai izlasi, vai vispirms uz Ziemeļameriku un pēc tam uz izlasi. Man vispirms jākonsultējas ar aģentu," portāls Heshootshescoores.com svētdien citēja Merzļikina teikto.

Pagājušā gada Latvijas labākais hokejists Merzļikins izslēgšanas turnīrā četros mačos savos vārtos vidēji ielaida 3,95 ripas un atvairīja 87,23% metienu. Savukārt regulārajā čempionātā Merzļikins 43 spēlēs caurmērā kapitulēja 2,44 reizes un kopumā atvairīja 92,02% metienu.

NLA viņš spēlē kopš 2013./2014.gada sezonas.

Ziņa papildināta ar jaunāko informāciju 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi