Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Neaizvadīto spēli starp Olimp un Rīga atzīst par nenotikušu

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārā komisija pirmdien lēma, ka sestdien neaizvadītā Optibet hokeja līgas (OHL) spēle starp Olimp un Hokeja skola Rīga komandām ir jāatzīst par nenotikušu, vēsta LHF.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Hokeja skola "Rīga" sestdien neieradās uz šīs sezonas pēdējo OHL regulārā čempionāta spēli, kā rezultātā pretiniecei "Olimp" tika piešķirta tehniskā uzvara.

Pirmdien telefonintervijā ar Latvijas Televīziju LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols norādīja, ka galējais vietu sadalījums OHL čempionātā būs zināms tikai pēc nākamās nedēļas LHF valdes sēdes.

Savukārt Disciplinārā komisija pirmdien pieņēma lēmumu atzīt spēli par nenotikušu.

"Pamatojoties uz LHF Disciplināro sodu nolikumu (DSN) 19. un 26.punktiem, kā arī attiecīgajā situācijā valstī un pašvaldībās noteiktajiem ierobežojumiem, "force majeur" apstākļu rezultātā HS "Rīga" neieradās uz spēli, kā rezultātā tā pasludināta par nenotikušu," teikts komisijas lēmumā.

Sarunā ar ziņu aģentūru LETA LHF preses sekretārs Edgars Gaross pauda, ka šis lēmums tikai nosaka spēles statusu, bet galējais lēmums par to, kas tiks kronēti par šīs sezonas čempioniem, noskaidrosies nākamajā nedēļā. Tāpat viņš norādīja, ka jautājums par spēles aizvadīšanu/neaizvadīšanu tiks lemts valdes sēdē.

Gaross arī pauda, ka neviena no OHL čempionāta komandām nav paudusi pretenzijas par LHF soli atcelt izslēgšanas spēles.

Ņemot vērā, ka "Olimp" sezonas pēdējā spēlē tomēr neguva divus punktus par uzvaru, vienība pašlaik par diviem punktiem atpaliek no pirmajā vietā esošās "Kurbads".

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojās astoņas komandas. Debiju OHL turnīrā piedzīvoja "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā. 

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīja 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tika izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sākums bija paredzēts 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificējās divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadītu cīņas, lai iekļūtu pusfinālos.

Pusfinālu uzvarētāji iekļūtu finālā, kur cīnītos par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūtu komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi