Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

NHL: Lightning 13 vārtu spēlē sarūgtina pastarīšus Devils

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Tampabejas Lightning trešdien spēja atspēlēties trešajā periodā un gūt uzvaru nesošos vārtus papildlaikā, svinot uzvaru mačā, kurā tika gūti 13 vārti.

"Lightning" viesos ar rezultātu 7:6 (2:1, 1:3, 3:2, 1:0) uzvarēja Ņūdžersijas "Devils".

Viesi jau spēles pašā sākumā nopelnīja divu minūšu sodu, kuru izmantoja Kails Palmieri, vārtu priekšā atlēkušo ripu raidot tīklā. Mača desmitajā minūtē Ondrejs Palāts rezultātu izlīdzināja, bet Alekss Kilorns nedaudz vairāk nekā divas minūtes līdz perioda beigām jau ieguva pārsvaru Tampabejas klubam.

Otrajā periodā "Devils" rindās divus vārtus guva Džespers Brets, bet vēl reizi precīzs bija Palmieri, viesiem spējot atbildēt tikai ar vieniem vārtiem. Trešajā periodā komandas apmainījās lomām, jo šoreiz trīs vārtus guva "Lightning", taču vien astoņas sekundes līdz pamatlaika beigām Palmieri trešais vārtu guvums ļāva "Devils" aizvest spēli līdz papildlaikam.

Tajā viesiem vajadzēja nepilnu pusotru minūti un trīs metienus pēc kārtas, lai pārspētu Koriju Šneideru. Uzvaru nesošais metiens Tailera Džonsona rēķinā.

Tāpat uzvaru papildlaikā izcīnīja Floridas "Panthers", kas viesos ar rezultātu 4:3 (1:2, 0:0, 2:1, 1:0) uzvarēja Kolorādo "Avalanche". Uzvarētāju labā divus vārtus guva Džonatans Huberdo, bet Ārons Ekblads atdeva divas rezultatīvas piespēles. Tikmēr Neitans Makinons "Avalanche" komandā iekrāja vārtus un rezultatīvu piespēli.

Traumu dēļ Kolorādo vienībai nevar palīdzēt tās kapteinis Gabriels Landeskogs un viens no uzbrukuma līderiem Miko Rantanens.

Citā spēlē pagājušās sezonas čempioni Sentluisas "Blues" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Minesotas "Wild", gūstot jau ceturto panākumu pēdējās piecās spēlēs.

Uzvarētāju rindās ar vārtiem izcēlās Semijs Bleis un Alekss Pjetrandželo, kura rēķinā arī rezultatīva piespēle. Viesu labā vienīgos vārtus guva Mets Cukarello.

Tikmēr Monreālas "Canadiens" viesos ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) uzvarēja Arizonas "Coyotes", kas pēdējās septiņās spēlēs piedzīvojuši vien divas neveiksmes. Monreālas vienībā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Šea Vēbers, bet "Coyotes" goda vārtus guva Džeikobs Čičrans.

Visbeidzot Vankūveras "Canucks" viesos ar 5:3 (2:1, 1:1, 2:1) uzvarēja Losandželosas "Kings", kas šosezon zaudējusi jau deviņus mačus. Ar "hat trick" un rezultatīvu piespēli Vankūveras vienībā izcēlās Broks Besers, bet Eliass Petešsons reizi bija precīzs, atdodot trīs piespēles. Vēl trīs reizes asistēja arī Kvins Hjūzs. Tikmēr "Kings" rindās divi vārti Džefam Kārteram, kamēr Anže Kopitars divreiz rezultatīvi piespēlēja.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins trešdien NHL spēlē laukumā devās no rezervistu soliņa un sev atvēlētajā laikā spēja savus vārtus nosargāt neskartus, tomēr viņa pārstāvētā komanda Kolumbusas "Blue Jackets" piedzīvoja zaudējumu.

"Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 1:4 (0:2, 1:2, 0:0) piekāpās Edmontonas "Oilers", kas uzvaru nebija izcīnījusi pēdējās trijās spēlēs.

Merzļikins laukumā devās otrā perioda piektajā minūtē, pēc tam, kad Jonass Korpisalo ielaida savus ceturtos vārtus. Latvietis vārtos tika galā ar visiem 19 metieniem un kopumā laukumā pavadīja 35 minūtes un četras sekundes. Korpisalo šajā spēlē no 12 metieniem atvairīja vien astoņus.

Latvijas hokejists gan vēl nav spējis izcīnīt savu pirmo uzvaru NHL.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi