Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

NHL: Girgensons un Gudļevskis saņēmuši kvalifikācijas līgumu piedāvājumus

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo Sabres piedāvājis kvalifikācijas līgumu latviešu uzbrucējam Zemgum Girgensonam, vēsta komanda. Tādu pat piedāvājumu no Tampabejas Lightning saņēmis latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Līdz ar to Girgensons 1.jūlijā nekļūs par ierobežotu brīvo aģentu, kā tas būtu noticis, ja Sabres nebūtu izteikusi šo piedāvājumu.

Arī tagad Girgensons ierobežoti brīvā aģenta statusā varēs saņemt līguma piedāvājumus no citām NHL komandām, bet Sabres būs 48 stundas laika, lai piedāvātu līdzvērtīgus nosacījumus.

Arī pēc 2015./2016.gada sezonas viņš kļuva par ierobežoti brīvo aģentu un no Sabres saņēma kvalifikācijas līgumu. To Girgensonam bija jāpieņem divu nedēļu laikā, ko hokejists neizdarīja.

Tiesa, septembra sākumā abas puses tomēr panāca vienošanos, noslēdzot viena gada līgumu par 1,15 miljoniem ASV dolāru (1,02 miljoniem eiro). Kvalifikācijas līguma ietvaros nākamajā sezonā viņa atalgojums nedrīkst samazināties.

Iepriekšējā sezonā Girgensons 75 mačos izcēlās ar septiņiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -7. Tā bija viņa mazrezultatīvākā NHL sezona karjerā, no iepriekšējās sezonas, kas arī nebija pārāk veiksmīga, atpaliekot par diviem punktiem.

Pirms tam pirmdien kvalifikācijas līguma piedāvājumu no Tampabejas Lightning komandas saņēma arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Aizvadītajā sezonā Gudļevskis Lightning fārmklubā Sirakjūsas Crunch Amerikas Hokeja līgā (AHL) regulārajā čempionātā aizvadīja 37 spēles, vidēji mačā atvairot 89,7% pretinieku metienu un ielaižot 2,65 ripas.

Savukārt izslēgšanas turnīrā Gudļevskis laukumā izgāja tikai vienā spēlē, uz ledus pavadot 38 minūtes, kuru laikā palika nepārspēts. Tikmēr Crunch aizkļuva līdz Kaldera kausa finālsērijai, kurā cieta zaudējumu.

Gudļevskis šosezon izgāja laukumā vienā NHL spēlē, kad pirms Ziemassvētkiem nomainīja Andreju Vasiļevski cīņā pret Vašingtonas Capitals, kurā Lightning zaudēja ar 0:4. Gudļevskis nospēlēja nepilnas 12 minūtes, savus vārtus nosargājot neieņemtus, bet pēc tam viņš allaž palika rezervē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavības pārbaude uz Šveices fona

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlase piektdien un sestdien izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi