Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

NHL leģenda Frensiss kļuvis par jaunpienācēju Sietlas ģenerālmenedžeri

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) nākamās sezonas debitantes Sietlas komandas ģenerālmenedžeri ceturtdien oficiāli tika apstiprināts Rons Frensiss, kurš līdz ar to kļuvis par pirmo šī kluba menedžeri tā pastāvēšanas vēsturē.

Aģentūra LETA jau iepriekš ziņoja, ka komanda no Sietlas 2021./2022.gada sezonā kļūs par NHL 32.vienību. Šādu lēmumu aizvadītā gada nogalē apstiprinājusi NHL Valde.

Sietlas vienība Frensisu raksturo kā talantīgu speciālistu, kurš spēj veicināt topošo NHL zvaigžņu izaugsmi. Tāpat speciālistam piemītot augsts hokeja IQ.

"Pēc vairāk nekā septiņu mēnešu pētīšanas, sarunām, noritējušām intervijām mēs ar prieku beidzot paziņojam, ka par mūsu vienības ģenerālmenedžeri tiek iecelts Frensiss," teica vienības izpilddirektors Tods Leiveke.

Pēc iekļūšanas NHL slavas zālē Frensiss lēnām izcīnīja vietu Karolīnas Hurricanes komandas treneru korpusā. Sākotnēji viņš darbojās kā spēlētāju izaugsmes treneris, bet vēlāk pievērsās hokejistu izpētei un treneru darbam, organizācijā kopumā pavadot 12 gadus. Tikmēr 2014.gadā viņam Karolīnā tika piešķirts ģenerālmenedžera amats.

Tikmēr ilggadējs Frensisa kolēģis Hurricanes klubā Džims Raterfords jaunajā ģenerālmenedžerī vadītāja prasmes pamanījis jau tad, kad viņš vēl spēlēja laukumā. "Viņa godīgums un līdera dotības bija zināmas ikvienam spēlētājam, trenerim un vadībai," piebilda Raterfords.

Tieši Raterfords nu jau bijušajam kolēģim 2018.gadā piedāvāja spēlētāju attīstības direktora amatu Karolīnas vienībā. "Tas bija iespaidīgi. Kad viņš beidza savu karjeru, Frensisam nebija jāstrādā, tomēr viņš vēlējās būt tas cilvēks, kurš kaut ko spēj mainīt," atminējās speciālists.

Par iespaidīgākajiem darījumiem ģenerālmenedžera karjerā Frensiss var piesaukt talantīgā soma Sebastiana Aho draftēšanu 2015.gadā, kā arī uzbrucēja Džastina Viljamsa nolīgšanu, kurš 2019.gada izslēgšanas mačos spēlēja lielu lomu komandas ģērbtuvēs un uz laukuma. Tāpat Frensiss savulaik draftēja Džeikobu Slevinu, ar kuru 2017.gadā izdevās pagarināt līgumu.

Frensiss, kuram ir 56 gadi, savulaik NHL kā hokejists aizvadīja 22 sezonas un ieguva divus Stenlija kausus. Savukārt kā ģenerālmenedžeris viņš laikā no 2014. līdz 2018.gadam strādāja Karolīnas Hurricanes klubā, ko uzbrucējs vairākas sezonas pārstāvēja hokejista karjeras laikā. Tiesa, ar Frensisu ģenerālmenedžera amatā komanda ne reizi nespēja kvalificēties izslēgšanas turnīram.

Uzbrucējs hokejista karjeras laikā NHL aizvadīja kopumā 1902 spēles, kuru laikā guva 595 vārtus un veica 1346 rezultatīvas piespēles. Ar Pitsburgas Penguins viņš Stenlija kausu izcīnīja 1991. un 1992.gadā.

Savukārt 2007.gadā Frensiss tika iekļauts Hokeja Slavas zālē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi