Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

NHL regulārajā turnīrā triumfē Predators; Sedīni emocionāli atvadās no Vankūveras līdzjutējiem

Nešvilas Predators vienība ceturtdien nodrošināja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā, kamēr slavenie Zviedrijas dvīņubrāļi Henriks un Dāniels Sedīni aizvadīja savu pēdējo maču Vankūveras Canucks līdzjutēju priekšā.

Predators viesos ar rezultātu 4:3 (1:0, 1:2, 2:1) pārspēja Vašingtonas Capitals.

Predators rindās ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās Kreigs Smits, kamēr pretiniekiem divi precīzi metieni un viena rezultatīva piespēle bija Jevgēņijam Kuzņecovam.

Nešvilas komanda Prezidenta trofeju, ko saņem regulārā čempionāta stiprākā komanda, ieguvusi pirmo reizi vēsturē.

"Konkurence ir ļoti liela un par šo uzvaru vajadzētu lepoties. Visu gadu smagi strādājam, lai šo sasniegtu. Viennozīmīgi, lielākais mērķis ir Stenlija kauss," pēc mača teica Predators aizsargs Romans Josi.

Tikmēr savu pēdējo maču Vankūverā aizvadīja Sedīni, kuru pārstāvētā Canucks ar rezultātu 4:3 (0:1, 1:2, 2:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Arizonas Coyotes.

Dāniels Sedīns šajā mačā guva divus vārtus, tajā skaitā arī uzvaru nesošos. Abos viņa gūtajos vārtos asistēja brālis Henriks.

Patlaban 37 gadus vecie hokejisti NHL debitēja 2000.gadā, visu savu NHL karjeru kopā aizvadot Canucks komandā, bet pirms tam spēlējot zviedru klubā MoDo.

Citā mačā ar četriem gūtiem vārtiem atzīmējās Dastins Brauns, kurš kaldināja Losandželosas Kings uzvaru 5:4 (1:2, 3:0, 0:2, 1:0) pagarinājumā pār Minesotas Wild. Brauns savus ceturtos vārtus guva papildlaikā, nodrošinot mājiniekiem uzvaru.

Citviet ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās līgas rezultatīvākais spēlētājs Konors Makdeivids, kurš kaldināja Edmontonas Oilers uzvaru 4:3 (1:0, 0:2, 3:1) pār Vegasas Golden Knights.

Savukārt iepriekšējās sezonas čempione Pitsburgas Penguins viesos pagarinājumā ar 5:4 (2:2, 0:1, 2:1, 1:0) pārspēja Kolumbusas Blue Jackets.

Tikmēr līgas vicelīdere Vinipegas Jets mājās ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) pieveica Kalgari Flames.

Vienīgā komanda, kas varēja aizšķērsot Predators ceļu uz uzvaru regulārajā čempionātā bija Bostonas Bruins, taču bostonieši viesos ar 2:3 (1:2, 1:0, 0:1) piekāpās Floridas Panthers. Vēl no līgas vadošajām komandām Toronto Maple Leafs viesos ar 1:2 (1:0, 0:2, 0:0) atzina Ņūdžersijas Devils pārākumu.

Kopvērtējumā Austrumu konferencē pa 110 punktiem iekrājušas Bostonas Bruins, un Tampabejas Lightning komandas, kuras aizvadījušas 80 spēles. Tālāk ar 103 punktiem 81 mačā seko Vašingtonas Capitals un Toronto Maple Leafs.

Rietumu konferencē un visā līgā līderpozīcijā ar 115 punktiem 81 mačā ir Nešvilas Predators, bet aiz tās ar 112 punktiem 81 spēlē atrodas Vinipegas Jets, kamēr trešā ar 109 punktiem 81 cīņā ir Vegasas Golden Knights.

Savainotā latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres ar 62 punktiem 80 spēlēs ieņem pēdējo 16.vietu konferencē un visā līgā un šajā pozīcijā arī noslēgs regulāro čempionātu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi