Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

NHL sezona turpināsies divās pilsētās ar 24 komandu līdzdalību

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona turpināsies ar 24 komandu līdzdalību, bet sezonas sākuma datums vēl nav zināms koronavīrusa straujās izplatības dēļ, otrdien vēlu vakarā video uzrunā teica līgas komisārs Gerijs Betmens.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka NHL un līgas spēlētāju asociācija (NHLPA) ceturtdienas vakarā balsojusi par sezonas turpināšanu 24 komandu formātā.

Otrdien Betmens video uzrunā oficiāli paziņoja, ka NHL sezonu turpinās 24 komandas, kuras līdz sezonas pārtraukuma izsludināšanai (12.marts) ieguva visvairāk procentpunktus. Tie tiek aprēķināti dalot konkrētā kluba izcīnītos punktus ar maksimāli iegūstamajiem punktiem. Pārējās septiņas NHL komandas gatavosies drafta ceremonijai un tām sezona ir noslēgusies.

Betmens atklāja, ka NHL regulārā sezona uzskatāma par noslēgtu, un mači turpināsies 24 komandu formātā divās pilsētās, kas gan tiks nosauktas vēlāk, kad būs skaidrāka koronavīrusa attīstība ASV. Katras konferences komandas spēles aizvadīs vienā pilsētā, kurā arī atradīsies treniņu centrs un viesnīcas. Komandas uz nozīmēto pilsētu drīkstēs doties ar ierobežotu skaitu cilvēku apkalpojošajā personālā (kopumā 50 personas).

"Spēļu norises pilsētas pagaidām nav zināmas, jo līdz sezonas atsākšanai vēlamies būt pārliecināti par konkrēto pilsētu iespējām piedāvāt drošus apstākļus," uzrunā teica Betmens, kurš arī atklāja iespējamās pilsētas.

Sezonas atlikušo daļu varētu uzņemt divas no šīm pilsētām - Kolumbusa, Čikāga, Dalasa, Edmontona, Lasvegasa, Losandželosa, Mineapolisa, Pitsburga, Toronto vai Vankūvera.

Līdz šim NHL komandas īstenoja "Atgriezies spēlē" komitejas plāna pirmo fāzi, kas paredzēja spēlētāju pašizolāciju. Jūnijā sāksies otrā fāze, kas paredz, ka vienības drīkst atgriezties savās arēnās un aizvadīt brīvprātīgus treniņus nelielās grupās gan uz ledus, gan ārpus tā. Plāna trešā fāze paredzēta ne ātrāk par 1.jūliju, kurā komandām būs ļauts aizvadīt treniņnometnes, bet noslēdzošā, ceturtā fāze jau tiks īstenota, aizvadot mačus divās pilsētās.

Betmens norādīja, ka līga ir gatava pagarināt sezonu līdz pat rudenim, taču konkrēti datumi vēl netika nosaukti. Līgas komisārs arī norādīja, ka nākamo sezonu plānots aizvadīt pilnā apjomā.

Četras spēcīgākās komandas no katras konferences aizvadīs savstarpējo turnīru, kurā noteiks izsētos numurs izslēgšanas spēlēm. Pārējās astoņas komandas no katras konferences tiks sadalītas pāros un aizvadīs savstarpējos mačus līdz trim uzvarām, kas dēvējama par kvalifikācijas kārtu. Vienība, kas gūs panākumu, iekļūs izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā un pievienosies četrām izsētajām savas konferences vienībām.

Vēl gan nav zināms vai pirmajā un otrajā "play-off" kārtā komandas spēlēs līdz trim vai četrām uzvarām.

Zināms, ka konferenču fināli un Stenlija kausa finālsērija tiks aizvadīta līdz septiņām uzvarām. Tāpat Betmens atklāja, ka izslēgšanas spēļu pirmās divas kārtas varētu tikt izspēlētas mēneša laikā.

Tikmēr drafta loterijai būs krietni sarežģītāka sistēma. Drafta loterija nepieciešama, lai noteikti tās komandas, kurām tiks pirmās trīs izvēles. Loterija, iespējams, notiks divos piegājienos, kas ir atkarīgs no kvalifikācijas turnīra (astoņu komandu pāru dueļi) rezultātiem. Drafta loterijā piedalīsies 15 komandas - septiņas vienības, kurām sezona jau galā, kā arī astoņi klubi, kas piedalīsies kvalifikācijas kārtā.

Pirmie loterijas rezultāti varētu būt zināmi ap 26.jūniju. Gadījumā, ja kādu no pirmajām trim izvēlēm iegūs komanda, kas sezonu neturpina, izvēle paliks tās rīcībā. Ja šādi tiks izlozētas visas trīs pirmās izvēles, otrā drafta loterijas kārta nemaz netiks aizvadīta.

Taču, ja pirmās trīs izvēles iegūs vienības, kas iekļuvušas izslēgšanas spēlēs, pirms konferenču fināla notiks otrā drafta loterijas kārta, kurā piedalīsies kvalifikācijas un pirmās kārtas klubi. Tiklīdz noskaidrosies pirmo trīs izvēļu īpašnieces, pārējās izvēles starp komandām tiks sadalītas dilstošā secībā, vērtējot regulārā sezonas laikā iegūtos procentpunktus.

Zināms, ka drafta pirmajā kārtā vismaz divas izvēles pienākas Rūdolfa Balcera pārstāvētajai Otavas "Senators", bet vēl viena Bufalo "Sabres", kurā spēlē Zemgus Girgensons.

Austrumu konferencē sezonu turpinās Bostonas "Bruins", Tampabejas "Lightning", Vašingtonas "Capitals", Filadelfijas "Flyers", Pitsburgas "Penguins", Karolīnas "Hurricanes", Ņujorkas "Islanders", Ņujorkas "Rangers", Toronto "Maple Leafs", Kolumbusas "Blue Jackets", Floridas "Panthers" un Monreālas "Canadiens".

Rietumu konferencē sezonu turpinās Sentluisas "Blues", Vegasas "Golden Knights", Kolorādo "Avalanche", Dalasas "Stars", Edmontonas "Oilers", Nešvilas "Predators", Vankūveras "Canucks", Kalgarī "Flames", Vinipegas "Jets", Minesotas "Wild", Čikāgas "Blackhawks" un Arizonas "Coyotes".

Austrumu konferencē par izsētajām vietām cīnīsies "Bruins", "Lightning", "Capitals" un "Flyers", bet kvalifikācijas turnīru ar astoņām komandām sastādīs sekojoši pāri: "Penguins" pret "Canadiens", "Hurricanes" pret "Rangers", "Islanders" pret "Panthers" un "Blue Jackets" pret "Maple Leafs".

Rietumu konferencē par izsētajām vietām cīnīsies "Blues", "Golden Knights", "Avalanche" un "Stars", bet kvalifikācijas turnīru ar astoņām komandām sastādīs sekojoši pāri: "Oilers" pret "Blackhawks", "Predators" pret "Coyotes", "Canucks" pret "Wild" un "Flames" pret "Jets".

Paredzams, ka pirms sezonas atsākšanas, komandām būtu nepieciešama aptuveni trīs nedēļu garš sagatavošanās periods.

NHL sezonas pārtraukumu izsludināja 12.martā, taču spēlētājiem līdz pat aprīļa beigām tika lūgts ievērot paškarantīnu. Zināms, ka astoņiem NHL spēlētājiem ir bijuši pozitīvi Covid-19 testi, ieskaitot piecus hokejistus no Otavas "Senators". Viņu vidū gan nebija Rūdolfs Balcers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi