Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

NHL sezonas vērtīgākā spēlētāja godā iecelts Krosbijs

Par aizvadītās sezonas vērtīgāko Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju otrdien nosaukts Pitsburgas Penguins līderis Sidnijs Krosbijs, tādējādi savā īpašumā iegūstot Hārta trofeju.

Krosbijs par trofejas ieguvēju kļuva pārliecinoši, jo žurnālistu balsojumā iekrāja 128 no 137 pirmajām vietām.

Kanādiešu uzbrucējs līgas vērtīgākā spēlētāja godu izpelnījies otro reizi karjerā - iepriekš viņš pie šīs trofejas tika 2007.gadā.

Krosbijs 80 regulārā čempionāta spēlēs guva 36 vārtus un izpildīja 68 rezultatīvas piespēles, kļūstot par turnīra rezultatīvāko hokejistu. Līdz ar to kanādietis savā īpašumā otro reizi karjerā ieguva arī Ārta Rosa vārdā nosaukto trofeju, kas tiek piešķirta NHL regulārā čempionāta rezultatīvākajam spēlētājam. Pirmoreiz viņš pie tās tika 2006./2007.gada sezonā.

Balsojumā par līgas vērtīgākā spēlētāja godu otrajā un trešajā vietā ierindojās attiecīgi Raiens Geclafs (Anaheimas Ducks) un Klods Žirū (Filadelfijas Flyers).

Par līgas labāko vārtsargu tika nosaukts soms Tūka Rasks no Bostonas Bruins kluba, tādējādi tiekot pie Vezinas balvas. Somijas hokejists aizvadītajā sezonā piedalījās 57 regulārā čempionāta spēlēs, tiekot pie 36 uzvarām. Katrā no mačiem viņš atvairīja 93% pretinieku metienu un caurmērā ielaida 2,04 vārtus.

Rasks balsojumā apsteidza Kolorado Avalanche vārtsargu krievu Semjonu Varlamovu un Benu Bišopu no Tampabejas Lightning.

Savukārt par sezonas labāko aizsargu nosaukts Dankans Kīts no Čikāgas Blackhawks - aizvadītajā sezonā 30 gadus vecais hokejists piedalījās 79 spēlēs, kuru laikā guva sešus vārtus un veica 55 rezultatīvas piespēles, nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu +22. Līdz ar to Kīts saņēmis Džeimsa Norisa vārdā nosaukto trofeju.

Kīts šo balvu savā īpašumā ieguva arī 2010.gadā.

Morisa Rišāra balvu, ko pasniedz sezonas labākajam snaiperim, ieguva krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins no Vašingtonas "Capitals", jo sezonas laikā viņš vārtsargus pārspēja 51 reizi.

Šo balvu iepriekš Ovečkins ieguvis arī 2007./2008., 2008./2009. un 2012./13.gada sezonā. Vismaz 50 vārtus sezonā krievu hokejists guvis jau piekto reizi savas karjeras laikā.

Tikmēr par sezonas labāko treneri tika nosaukts Patriks Ruā no Kolorado Avalanche, tiekot pie Džeka Adamsa trofejas. Kādreiz slavenais vārtsargs komandas galvenā trenera grožus pārņēma vien pagājušajā gadā, palīdzot Denveras vienībai 82 spēlēs tikt pie 52 uzvarām. Pirms gada Avalanche bija otra vājākā komanda līgā, bet šogad regulāro čempionātu noslēdza kā trešā spēcīgākā.

Par sezonas labāko debitantu nosaukts Neitans Makinons (Avalanche), tiekot pie Kaldera balvas.

Pagājušā gada drafta pirmais numurs, kuram ir tikai 18 gadi, aizvadītajā sezonā piedalījās visās 82 regulārā čempionāta spēlēs, gūstot 24 vārtus un veicot 39 rezultatīvas piespēles.

Par sezonas labāko ģenerālmenedžeri tika nosaukts Bobs Marejs no Anaheimas Ducks, bet Ņujorkas Rangers uzbrucējs Dominiks Mūrs savā īpašumā ieguva Bila Mastertona piemiņas balvu par neatlaidību, sportisko godīgumu un ieguldījumu hokejā. Viņš šosezon atgriezās NHL pēc tam, kad bija aizgājis no līgas, lai rūpētos par sievu, kurai tika konstatēts rets aknu vēzis. Mūra sieva Keitija nomira 2013.gada janvārī, būdama 32 gadus veca, taču hokejists izveidoja dzīves biedrei veltītu fondu, kas palīdz pacientiem, kuriem konstatēti reti vēža paveidi.

Frenka Selkes trofeju, ko pasniedz labākajam aizsardzības stila uzbrucējam, saņēma Bostonas Bruins centra uzbrucējs Patriks Beržerons, tādējādi pēdējo trīs sezonu laikā šo balvu iegūstot jau otro reizi.

Pie Kinga Klensija balvas, ko pasniedz hokejistam, kurš sevi pierādījis kā līderi uz ledus un ārpus tā, otrdien tika Edmontonas Oilers kapteinis Endrjū Ferenss.

Lēdijas Bingas balvu, kas tiek pasniegta par godīgu spēli, izpelnījās cits Avalanche hokejists uzbrucējs Raiens O'Railijs, bet Marka Mesjē līdera īpašību balvu saņēma Stenlija kausa ieguvēju Losandželosas Kings kapteinis Dastins Brauns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Uz LOK prezidenta amatu kandidēs pieci pretendenti

7. maijā noslēdzās Olimpisko sporta veidu federāciju pieteikumu iesniegšana Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesijā paredzētajām vēlēšanām. Kopum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi