Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

NHL zvaigzne Iginla oficiāli paziņo par karjeras beigām

Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigzne Džeroms Iginla pirmdien oficiāli paziņoja par hokejista karjeras beigām.

Pašlaik 41 gadu vecais Iginla nebija spēlējis kopš 2017.gada aprīļa, bet par karjeras beigām viņš Kanādas pilsētā Kalgari, kur aizvadīja lielāko daļu savas profesionālās karjeras, viņš paziņoja pirmdien speciālā pasākumā.

Tieši Kalgari Flames bija klubs, kur Iginla aizvadīja savas karjeras spožākos mirkļus, lai arī hokejistam tā arī neizdevās iegūt Stenlija kausu. Flames komandā viņš aizvadīja 16 no 20 sezonām pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, esot šīs vienības visu laiku labākais vārtu guvējs (525), rezultatīvākais spēlētājs (1095) un visvairāk regulārā čempionāta maču aizvadījušais hokejists (1219). Tāpat viņam pieder kluba rekordi vairākumā gūtajos vārtos (161) un uzvaras vārtu guvumos (83).

"Savā ziņā es šeit uzaugu," teica Iginla, kurš pats ir dzimis citā Kanādas pilsētā Edmontonā. "Kalgari klubā sāku spēlēt jau 19 gadu vecumā, bet atceros, ka jau kopš jauniešu vecuma devos uz Kalgari, lai piedalītos turnīros."

"Šis man un manai ģimenei ir bijis lielisks piedzīvojums. Esmu spēlējis lieliskās pilsētās un saticis satriecošus cilvēkus, bet atgriezties Kalgari - tas ir kā atgriezties mājās," uzsvēra Iginla.

Savas NHL karjeras laikā Iginla pārstāvējis arī Pitsburgas Penguins, Bostonas Bruins, Kolorado Avalanche un Losandželosas Kings vienības.

Kopumā kanādietis NHL regulārajā čempionātā 1554 spēlēs guva 625 vārtus un veica 675 rezultatīvas piespēles, kamēr Stenlija kausa izcīņā viņa kontā 81 mačs, 37 vārti un 31 rezultatīva piespēle.

Savulaik Iginla divreiz ieguva Morisa Rišāra balvu, ko pasniedz NHL sezonas labākajam vārtu guvējam. Viņš arī sešas reizes piedalījās līgas Visu zvaigžņu spēlē.

Kopā ar Kanādas valstsvienību Iginla 2002. un 2010.gadā kļuva par olimpisko čempionu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi