Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ņiživijs karjeru turpinās Prāgas Lev

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas Dinamo pieredzējušais uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs savu karjeru turpinās Prāgas Lev komandā no Čehijas, kur pievienosies citam latvietim Mārtiņam Cipulim, vēstīts Dinamo vienības mājaslapā internetā.

Šāda pāreja notikusi pēc abu klubu savstarpējās vienošanās. Ņiživijs Prāgas vienībā spēlēšot līdz šīs sezonas beigām.

Līdz šim 36 gadus vecais uzbrucējs visas KHL sezonas bija aizvadījis Dinamo komandā, gūstot arī atjaunotā kluba pirmos vārtus šajā čempionātā.

Šajā sezonā aizvadītajās 33 spēlēs pieredzējušais hokejists guvis vienus vārtus un izcēlies ar 14 rezultatīvām piespēlēm partneriem. Tāpat viņš nopelnījis sešas minūtes un lietderības koeficentu -10. Kopumā Rīgas kluba sastāvā hokejists aizvadījis 247 spēles, kurās guvis 43 vārtus un izcēlies ar 93 rezultatīvām piespēlēm.

Pirms pievienošanās Dinamo komandai 2008.gadā Ņiživijs spēlējis dažādos bijušās Krievijas superlīgas un augstākās līgas klubos - Jaroslavļas Lokomotiv, Maskavas Dinamo, Permas Molot-Prikamje un Ņižņijnovgorodas Torpedo.

Latvijas izlases sastāvā uzbrucējs spēlēja kopš 1995.gada un šajā laikā kopā ar valstsvienību viņš piedalījās trijās olimpiskajās spēlēs un 15 pasaules čempionātos, bet pašlaik karjeru izlasē ir beidzis.

Kā zināms, Lev komandā jau spēlē cits Latvijas hokeja audzēknis Cipulis, kurš vienībai pievienojās decembra sākumā. Prāgas kluba ģenerālmenedžeris ir Normunds sējējs, kurš iepriekšējās četrās sezonās šos pienākumus veica Rīgas komandā. Tāpat Lev sastāvā spēlē vairāki hokejisti, kuri agrāk pārstāvējuši Dinamo - Marsels Hosa, Tomašs Surovijs, Vitālijs Karamnovs un Jurajs Mikušs.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Prāgas komanda ar 41 spēlē izcīnītajiem 60 punktiem atrodas septītajā vietā, bet Dinamo šajā pašā konferencē ar 45 punktiem 42 cīņās ir 12.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi