Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ņiživijs noslēdz karjeru un darbosies Rīgas Dinamo treneru korpusā

Kontinentalās Hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas Dinamo treneru sastāvam pievienojies ilggadējais šīs komandas un Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš pieņēmis lēmumu beigt hokejista karjeru, vēsta komanda.

Viņam tika izteikts piedāvājums kļūt par galvenā trenera Arta Ābola palīgu, un hokejists šo piedāvājumu pieņēma. Pēc Viktora Ignatjeva došanās uz Maskavu tika izskatītas vairākas treneru kandidatūras, un kluba vadība kopā ar galveno treneri par piemērotāko atzina tieši Ņiživiju. Viņš kopā ar pārējo Dinamo treneru kolektīvu – Ābolu, Ģirtu Ankipānu, Juri Klodānu un Vilni Kluci svētdien dosies uz Valmieru, kur komanda aizvadīs 10 dienu treniņnometni.

1976. gada 16. septembrī Rīgā dzimušais Ņiživijs iepriekšējās sešas sezonas spēlēja Dinamo sastāvā (2012./2013. gada sezonas beigas aizvadīja Prāgas Lev), un starpsezonā uzbrucējs ir nolēmis beigt profesionālā hokejista karjeru, pievēršoties trenera darbam. 2004. gadā Aleksandrs Ņiživijs ir beidzis Jaroslavļas Valsts pedagoģisko universitāti.

Savu profesionālā spēlētāja karjeru Ņiživijs sāka 1993. gadā, kad jau 17 gadu vecumā spēlēja Rīgas Pārdaugava komandas sastāvā Starpnacionālajā Hokeja līgā (divas sezonas), pēc tam sešas sezonas nospēlēja Jaroslavļas Lokomotiv (līdz 2000. gadam komandas nosaukums bija Torpedo) sastāvā, 1997. gadā kļūstot arī par Krievijas čempionu.

Pēc tam hokejists pa vienai sezonai nospēlēja Maskavas Dinamo, Permas Molot-Prikampje, HK RĪGA 2000, Zviedrijas komandā Ūmeo Bjorkloven, bet Ņižņijnovgorodas Torpedo pat trīs sezonas. 2008. gada vasarā Ņiživijs pievienojās jaunizveidotajai Dinamo komandai, kur arī aizvadīja iepriekšējās sešas sezonas, ja neskaita 2012./2013. gada sezonu, kuru viņš pabeidza Prāgā. KHL čempionātos Dinamo sastāvā Ņiživijs ir piedalījies 290 spēlēs (ieskaitot Lev sastāvā aizvadītos mačus, kopā ir 300), kurās guva 45 vārtus un atdeva 108 rezultatīvas piespēles, un līdzjutējiem vislabāk atmiņā, šķiet, viņš tomēr paliks ar savu eleganto bullīšu izpildīšanu.

Latvijas izlases sastāvā Aleksandrs Ņiživijs debitēja tālajā 1993. gada 29. novembrī, bet pēdējo spēli aizvadīja 2014. gada 20. maijā pasaules čempionātā Minskā, kopumā valstsvienības sastāvā piedaloties 227 spēlēs, tajā skaitā trijās olimpiskajās spēlēs, 16 pasaules čempionātos un piecos olimpiskajos kvalifikācijas turnīros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi