Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nolans: Irbe šosezon paveicis milzīgu darbu

Latviešu hokeja speciālists un uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo Sabres vārtsargu treneris Artūrs Irbe izdarījis milzīgu darbu šajā vienībā un, ja pasniegtu apbalvojumus sezonas labākajiem treneru asistentiem, latvietis noteikti būtu viens no pretendentiem uz šādu balvu, intervijā portālam Bufalo News atzinis Sabres galvenais treneris Teds Nolans.

"Viņš šosezon izdarījis milzīgu darbu, trenējot vienības vārtsargus," atzinis Nolans, minot, ka Irbe arī pašreizējo vienības vārtsargu zviedru Andešu Lindbēku labi sagatavojis spēlēm. "Jūs varat redzēt, kā Lindbēks progresē arvien vairāk un vairāk. Viņš kļūst pārliecinātāks."Lai arī Sabres klubs ne tik bieži guvis uzvaras, vienības vārtsargi nav vienmēr vainojami zaudētajos vārtos. 48 gadus vecais vārtsargu treneris nestabilus vārtsargus, piemēram, zviedru Jūnasu Enrotu, kurš pašlaik spēlē Dalasas Stars, un čehu Mihalu Noivirtu, kurš marta sākumā nokļuva Ņujorkas Islanders, pārvērtis labos un ļoti spējīgos vārtsargos, raksta portāls.Kā zināms, darījumu tirgū februārī Sabres uz Dalasas_ Stars _vienību aizmainīja 26 gadus veco Enrotu, vietā saņemot viņa vienaudzi un tautieti Lindbēku."Irbe ir ļoti labs. Viņš spēlējis daudzus gadus, zina, ko runā," pauda Lindbēks. "Pagājis maz laika, kopš esmu "Sabres" vienībā, tāpēc neko daudz neesmu paspējis izmainīt, taču Irbe tiešām liek man piestrādāt pie vismazākajām detaļām. Pie tam, ja es ko izdaru nepareizi, viņš uzreiz mani labo, un tas ir diezgan labi.""Pateicoties Irbem, vārtsargi ir uzlabojuši savas prasmes un sākuši spēlēt labāk," stāstīja Bufalo kluba kapteinis Braiens Džionta.Iepriekš, no 2009. līdz 2011.gadam, latviešu speciālists trenēja Vašingtonas Capitals komandu, kurā toreiz spēlēja Noivirts. Vārtsargs toreiz atvairīja 91,4% metienu, taču, kad Irbe pameta komandu, Noivirta statistika kļuva sliktāka - 90,2% atvairīto metienu.Pēc Capitals komandas atstāšanas Irbe strādāja ar Nolanu Latvijas hokeja izlasē pirms Soču olimpiskajām spēlēm, kurās valstsvienības vārtsargi uzrādīja labus rezultātus - Edgars Masaļskis visa turnīra laikā atvairīja 94,6% metienu, bet Kristers Gudļevskis atvairīja 92% raidījumu."Irbe paveica brīnumu ar tagadējo Tampabejas Lightning fārmkluba Sirakjūsas_ Crunch _vārtsargu Gudļevski," skaidroja Nolans. "Viņa progress kopš olimpiskajām spēlēm ir neticams."Kā zināms, Bufalo komanda ar 44 punktiem stabili ir vājākā komanda NHL Atlantijas divīzijā, kā arī ieņem noslēdzošo 16.vietu arī Austrumu konferencē. Arī visas līgas kopvērtējumā tā pašlaik ir pēdējā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi