Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Norvēģi pirms mača ar Latviju izsēj trīs vārtu pārsvaru un tikai "bullīšos" uzvar Lielbritāniju

Norvēģijas vīriešu hokeja izlase svētdien pasaules čempionāta mačā svinēja uzvaru, pirms pirmdien gaidāmās tikšanās ar Latviju zaudējot punktu pret Lielbritāniju.

Norvēģija Tamperē B apakšgrupas duelī ar rezultātu 4:3 (1:0, 2:0, 0:3, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Lielbritāniju.

Vadību norvēģi ieguva četras minūtes pirms pirmā perioda beigām, kad pēc Andrēasa Klavestada uzmetiena britu hokejists ievirzīja ripu savos vārtos. Otrā perioda septītajā minūtē Matīass Ulimbs vairākumā panāca 2:0, spītējot pretinieku pašaizliedzīgajai spēlei vārtu priekšā.

Perioda otrajā Ulimbs vairākumā ar tālu metienu vairāku hokejistu aizsegā nostiprināja norvēģiem vadību. Trešā perioda trešajā minūtē Brets Perlīni nerealizēja paša nopelnīto soda metienu, metot ripu virsū Henrikam Heukelannam. 

Tomēr septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Roberts Douds meistarīgi apspēlēja norvēģus un panāca 1:3, bet 38 sekundes vēlāk Perlīni palika nepieskatīts pie labā vārtu stūra un vēl vairāk samazināja pretinieku pārsvaru. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas četras minūtes, ripu pretī vārtiem saņēma Marks Ričardsons, kurš bija nekļūdīgs - 3:3.

Pamatlaikā un pēc tam papildlaikā vārti netika gūti, tādējādi sekoja pēcspēles metienu sērija. Tajā pārāki ar 2:1 bija norvēģi, kuriem uzvaras "bullīti" iemeta Mīkaels Hāga.

Vēl B grupā Tamperē plkst.16.20 notiks Austrijas un ASV cīņa, bet plkst.20.20 tiksies Čehija ar Zviedriju. Latvijai nākamā spēle paredzēta pirmdien ar Norvēģiju.

B apakšgrupā līdere ar sešiem punktiem divos mačos ir Somija, pa trīs punktiem vienā cīņā ir Čehijai, ASV un Zviedrijai, divus punktus divos dueļos guvusi Norvēģija, viens punkts divās cīņās ir Lielbritānijai, bet bez punktiem vienā un divās spēlēs ir Austrija un Latvija.

Tikmēr Helsinkos Kanāda A apakšgrupas duelī ar rezultātu 6:1 (1:1, 3:0, 2:0) uzvarēja Itāliju.

Pasaules čempionus iedzinēju statusā nostādīja Fils Pjetronīro, kurš 13.minūtē panāca 1:0 itāļu labā. Turpmāk gan kanādieši guva sešus bezatbildes vārtus un svinēja pārliecinošu uzvaru.

Hokeja dzimtenes pārstāvjiem vārtus guva Treviss Senheims, Džošs Andersons, Nikolā Ruā, Kents Džonsons, Daisins Majo un Noā Gregors. 

Helsinkos plkst.16.20 notiks Francijas un Kazahstānas cīņa, bet plkst.20.20 tiksies Dānija ar Šveici.

Šajā grupā seši punkti divās spēlēs ir Kanādai, pa trīs punktiem guvušas vienu cīņu aizvadījušās Šveice un Dānija, kā arī divus mačus nospēlējušās Vācija un Slovākija. Bez punktiem ir Francija un Kazahstāna, kā arī Itālija, kurai aiz muguras jau divi dueļi.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus. Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies no 13. līdz 29.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi