Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

OHL finālsērijas MVP Saulietis: Tas viss nāca smagi, bet tagad ir patīkami

Mogo komanda Optibet Hokeja līgas (OHL) finālsērijas sestajā spēlē uzlabojusi spēli aizsardzībā, izturējusi pretinieku Kurbads spiedienu un tikusi pie uzvaras, pēc cīņas gandarīts bija fināla vērtīgākais spēlētājs Kaspars Saulietis.

Jau tika ziņots, ka Mogo komanda svētdien OHL finālsērijas sestajā spēlē izbraukumā ar 2:1 pagarinājumā pieveica iepriekšējo divu gadu čempionus Kurbads, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-2 un otro reizi vēsturē tiekot pie Latvijas čempiontitula.

"Var izjust darbu, ko komanda un treneri paveica. Tas viss nāca smagi, bet tagad ir patīkami," pēc mača sarunā ar aģentūru LETA pozitīvās emocijas neslēpa Saulietis. "Es piecēlos ar domu, ka šodien ir jāuzvar - atpakaļceļa nav, nedrīkst neko atlikt. Mēs uzlabojām spēli aizsardzībā, izturējām Kurbada spiedienu un tikām pie uzvaras."

Hokejists pēc mača tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, taču Saulietis uzsvēra, ka individuālie sasniegumi viņu neuztrauc.

"Es par to nedomāju. Spēlēju savu hokeju. Protams, ir patīkami, ka tevi pamana, taču es darīju visu komandas labā. Man prieks, ka mans sniegums palīdzēja Mogo izcīnīt kausu," sacīja hokejists. "Šodien uz ledus jutos lieliski, bet vārtu guvumā izdevās pārtvert ripu uz zilās līnijas un veiksmīgi "iešaut" to vārtos," par savu vārtu guvumu teica Saulietis.

Savukārt uzreiz pēc nokāpšanas no ledus sākās svinības ģērbtuvē. Saulietis uzsvēra, ka plāns šobrīd ir atpūsties un par nākotni viņš pagaidām nedomā. "Kārtīgi iesvētīsim kausu, esam pirmie, kas dzer no jaunās trofejas."

OHL čempioniem ar šo sezonu tiek pasniegta jauna un liela trofeja, kas ir ap 23 kilogramiem smaga.

Saulietis Mogo vienībai pievienojās sezonas vidū, paspējot Latvijas čempionātā atzīmēties ar 14 vārtiem un 13 rezultatīvām piespēlēm 22 regulārā turnīra spēlēs. Tikmēr izslēgšanas spēlēs hokejists kļuva par otro rezultatīvāko spēlētāju, desmit spēlēs gūstot astoņus vārtus un trīs reizes rezultatīvi asistējot partneriem.

Savukārt mača uzvaras vārtu autors Kārlis Ozoliņš sacīja, ka sākumā nespējis noticēt, ka guvis spēles uzvaras vārtus.

"Sākumā nesapratu, ka ripa ir nonākusi vārtos - pagāja divas sekundes, un tad tik apjautu, ka esmu guvis izšķirošos vārtus," patiesi priecīgs bija Ozoliņš, kurš jau pirmajā periodā jau guva vārtus, taču pēc video noskatīšanās tie netika ieskaitīti.

"Pēc neieskaitītajiem vārtiem man bija jāsakārto galva, taču es savācos un iemetu izšķirošo golu. Taisnība tomēr bija mūsu pusē," noslēdza Ozoliņš.

Savukārt Mogo galvenais treneris Igors Smirnovs uzsvēra, ka svētdienas spēle esot bijusi grūtākā visa finālsērijā.

"Šoreiz nevarēja spēlēt Rūdolfs Maslovskis, tāpat iztrūka viens no atslēgas spēlētājiem Agris Saviels. Pamatlieta bija palīdzība aizsardzībā, jo nebija pilns sastāvs. Uzstādījums bija gaidīt pretinieku kļūdas, iegūt vairākumu un to realizēt," sacīja Smirnovs.

Tāpat treneris uzsvēra, ka šajā sezonā komandā esot bijis lielisks kolektīvs, un visi spēlētāji labi sapratušies savā starpā. "Puiši bija ļoti vienoti - neatkarīgi no tā, kurš bija sastāvā vai nē, katrs atdeva no sevis maksimumu. Šajā finālsērijā visu izšķīra raksturs, darbspējas un tieksme uzvarēt."

Līdz šim vienīgo reizi Mogo komanda Latvijas čempionātā bija uzvarējusi 2015.gadā.

Pirmajās divās spēlēs Mogo hokejisti izcīnīja uzvaras ar 3:2 un 4:3 "bullīšos", kamēr Kurbads savus pretiniekus uzveica ar 3:1 un 1:0, savukārt sērijas piektajā spēlē Mogo ar 4:3 papildlaikā izrāva uzvaru un pietuvojās vienas uzvaras attālumā no Latvijas čempiona titula.

Abas komandas finālsērijā tikās arī pirms diviem gadiem, kad Kurbada hokejisti sērijā bija nonākuši iedzinējos ar 0-3, taču uzvarēja četras nākamās spēles un pirmo reizi vēsturē kļuva par čempioniem. Tāpat abas vienības pēc Latvijas kausa atjaunošanas trīs reizes tikās šīs trofejas izcīņas finālā, visos trīs mačos sīvā cīņā uzvarot Mogo komandai.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā Kurbads sērijā ar 4-0 uzvarēja Zemgale/LLU vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi