Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ovečkinam 49. ripa sezonā un kāpums visu laiku labāko NHL snaiperu sarakstā

Krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins no Vašingtonas Capitals komandas otrdien kļuva par visu laiku trīspadsmito labāko snaiperi Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Pašreizējā Stenlija kausa glabātāja Capitals otrdien savā laukumā ar 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) apspēlēja Karolīnas Hurricanes.

Ovečkins šajā cīņā guva komandas otros vārtus, kas pēcāk izrādījās uzvaru nesoši, bet kopumā viņš NHL regulārajā čempionātā vārtsargus pārspējis jau 656 reizes, kas kopā ar slaveno Brendanu Šenehenu ir 13.visu laiku labākais rādītājs.

Līderis šajā sarakstā ir leģendārais Veins Greckis ar 894 ripām, bet desmitnieku ar 690 vārtiem noslēdz Mario Lemjē. Ovečkina tuvākais konkurents nu ir 668 ripas iemetušais Laks Robiteils, kurš šajā sarakstā ir divpadsmitais. No aktīvajiem hokejistiem 28. vietu ar 551 ripu ieņem Toronto Maple Leafs veterāns Patriks Marlo - visi pārējie TOP50 NHL visu laiku labākie vārtu guvēji savas karjeras noslēguši.

Šosezon Ovečkins guvis jau 49 vārtus, lai gan otrdien viņš iemeta savus pirmos vārtus piecu maču laikā.

"Man bija daudz iespēju gūt vārtus, bet beidzot man tas izdevās," pēc mača izteicās Ovečkins. Viņš tuvākajā laikā var kļūt par trešo NHL spēlētāju, kurš karjeras laikā vismaz astoņas sezonas spējis iemest vismaz 50 vārtus.

Vēl Capitals sastāvā Jevgēņijs Kuzņecovs izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm, kamēr vārtsargs Breidens Holtbijs tika galā ar 27 metieniem.

Tikmēr cīņu par izslēgšanas turnīru turpina Kolumbusas Blue Jackets, kas šomēnes parakstīja līgumu ar Latvijas izlases pirmo numuru Elvi Merzļikinu. Šī komanda savā laukumā ar 4:0 (1:0, 0:0, 3:0) apspēlēja Ņujorkas Islanders.

Teicamu maču mājinieku vārtos aizvadīja Sergejs Bobrovskis, kurš atvairīja visus 26 metienus, turklāt pēdējo četru maču laikā viņš palicis nepārspēts jau trīs reizes. Krievs šosezon aizvadījis jau astoņus "sausos" mačus, kas ir viņa karjeras rekords, tomēr sagaidāms, ka vasarā viņš mainīs klubu.

Bobrovska "sausā" sērija ilgst 159 minūtes un 25 sekundes.

"Šis ir komandas sporta veids. Esmu daļa no vienības, bet ir svarīgi, kā komanda spēlē manu acu priekšā," pauda Bobrovskis.

Citā otrdienas mačā Edmontonas Oilers savu skatītāju priekšā ar 8:4 (5:1, 2:3, 1:0) pārspēja Losandželosas Kings.

Mājinieku rindās ar trim vārtiem jeb "hat-trick" izcēlās uzreiz divi hokejisti - Braiens Nadžents-Hopkinss un Leons Draizaitls, kuram arī viena rezultatīva piespēle.

"Es domāju, man nekas tāds nav izdevies kopš laika, kad vēl spēlēju mazajās līgās," pauda Nadžents-Hopkinss, kurš visus trīs savus vārtus guva pirmajā periodā.

Savukārt Oilers lielākā zvaigzne Konors Makdeivids izcēlās ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Viņš ar 39 vārtiem un 73 piespēlēm ir šīs sezonas NHL otrs rezultatīvākais hokejists.

Jau ziņojām, ka latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers otrdien iemeta vārtus, kamēr viņa pārstāvētā Otavas Senators komanda izbraukumā ar rezultātu 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) apspēlēja cita uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo Sabres.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 122 punktiem 78 mačos atrodas Tampabejas Lightning, bet tai ar 101 punktu 76 dueļos seko Bostonas Bruins.

Savukārt sestā ar 95 punktiem 77 spēlēs ir uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas Penguins, devīto pozīciju ar 86 punktiem 75 dueļos ieņem Kolumbusas Blue Jackets, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par diviem punktiem. Vēl 12.vietā ar 71 punktu 76 cīņās ir Bufalo Sabres, bet pēdējā starp 16 vienībām ar 60 punktiem 76 mačos ir Otavas Senators.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 101 punktu 76 mačos atrodas Kalgari Flames, kas par sešiem punktiem apsteidz Sanhosē Sharks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi