Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

papildināts (10:36) - Gudļevskis izsaukts uz NHL

Latvijas olimpiskais vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Tampabejas Lightning.

Kopā ar Gudļevski izsaukts arī viņa konkurents Amerikas hokeja līgas (AHL) vienībā Sirakjūsas Crunch Sedriks Dežardens.

Vēl piektdien abi vārtsargi bija pieteikti AHL spēlei, kurā Crunch ar rezultātu 1:3 (0:0, 0:2, 1:1) piekāpās Jūtikas Comets komandai. Šajā mačā laukumā devās Dežardens, kurš atvairīja 26 no 29 pretinieku metieniem.

Pēc cīņas abi vārtsargi devās uz Monreālu, kur Lightning sestdien jau plkst.20 pēc Latvijas laika aizvadīs cīņu ar vietējo Canadiens komandu.

Kā ziņots, Lightning komandai problēmas ar vārtsargiem radās ceturtdien, kad spēlē ar Otavas Senators savainojumu guva tās pamatvārtsargs Bens Bišops.

Aizvadītajā mačā, kurā Lightning ar rezultātu 3:5 izbraukumā piekāpās Senators, jau otrajā minūtē Bišops neveiksmīgi izslidoja no vārtiem un viņa galvā ietriecās komandas biedrs Ņikita Kučerovs. Izmantojot situāciju, ka pretinieku vārtu vīrs guļ uz ledus, Senators komanda ieraidīja ripu tukšajos vārtos.

Pēc notikušā Bišops vairs laukumā neatgriezās, viņa vietā vārtos stājoties zviedram Andešam Linbēkam. Kaut pēc cīņas tika izteiktas prognozes, ka Bišops jau nākamajā dienā būs gatavs trenēties, tagad Lightning izsaukusi uzreiz divus vārtsargus.

Šādi klubs spiests rīkoties, jo arī Linbēks mačā pret Senators guva traumu, savainojot kreiso potīti. Zināms, ka Bišops jau piektdien devās laukumā komandas treniņā, tomēr par viņa dalību mačā pret Canadiens tiks lemts tikai sestdien. Savukārt Linbēka atgriešanās ierindā gaidāma vien pēc olimpisko spēļu pārtraukuma, kas NHL ilgs no 9. līdz 25.februārim. 

Kā ziņots, jau pirmdien Gudļevskim plānots ierasties Rīgā, pievienojoties Latvijas izlases treniņnometnei pirms Soču olimpiskajām spēlēm.

Iepriekšējo reizi nelielu traumu Bišops guva janvāra sākumā. Toreiz Lightning no sava fārmkluba Crunch izsauca Dežardenu, bet konkurenta prombūtnes laikā Gudļevskis tika pie nedēļas labākā spēlētāja balvas līgā.

Bišops šosezon ir viens no labākajiem NHL vārtsargiem, vidēji ik mačā ielaižot 2,01 ripu un atvairot 93,2% metienu. Tikmēr Lindbēks šosezon 18 cīņās vidēji ielaidis 3,23 ripas un atvairījis 88,% metienu.

Šosezon aizvadītajā 21 spēlē AHL turnīrā 21 gadu vecais Gudļevskis vidēji ielaidis 2,78 ripas un atvairījis 89,8% pretinieku metienu. Savukārt Dežardens 21 mačā ielaidis vidēji 2,79 ripas un atvairījis 90,1% metienu.

Dežardenam ir piecu spēļu pieredze NHL, bet Gudļevskis savā debijas sezonā Ziemeļamerikā uz Lightning komandu izsaukts oktobrī, kad ar vienību aizvadīja vienu treniņu.

Kā zināms, šajā vasarā Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās Lightning komanda un augusta sākumā viņš parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu. Gudļevskis šovasar kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Pievienota 8.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi