Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināts (13:32) - Dopinga lietošanā pieķertajai vācu biatlonistei atņemta sportistes licence

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) dopinga lietošanā pieķertajai Vācijas biatlonistei Evi Zahenbaherei-Štēlei atņēmusi sportistes licenci un anulējusi visus viņas rezultātus Soču olimpiskajās spēlēs.Piektdien tika paziņots, ka pozitīvas bijušas abas sportistes analīžu proves. Analīzes ņemtas 17.

feburārī, un tajās konstatētas aizliegta stimulanta pēdas.Sportiste izraidīta no olimpiskā ciemata, bet tālāki lēmumi par viņas sodīšanu jāpieņem Starptautiskajai Biatlona savienībai (IBU). Pašlaik vācietei draud divu gadu diskvalifikācija.Pati Zahenbahere-Štēle savu vainu noliedz. Vācijā veikta viņas dzīvesvietas kratīšana.Vācijas sportiste Soču olimpiskajās spēlēs startēja piecās disciplīnās un ierindojās ceturtajā vietā gan 12,5 kilometru masu startā, gan jaukto komandu stafetes sacensībās.Zīmīgi, ka jau 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs Zahenbaherei-Štēlei un vēl dažiem citiem sportistiem tika piespriesta piecu dienu diskvalifikācija par paaugstinātu hemoglobīna līmeni asinīs.Pašlaik 33 gadus vecā Zahenbahere-Štēle karjeras laikā izcīnījusi divas olimpiskās zelta un trīs sudraba medaļas, bet pasaules čempionātos viņas kontā ir viena zelta, četras sudraba un viena bronzas godalga.Kā ziņots, piektdien dopinga lietošanā pieķerts arī Itālijas izlases bobslejists Viljamss Frullani, kura organismā konstatēta aizliegtā viela dimetilpentilamīns. Viņa vainu SOK pagaidām neapstiprina.

Tāpat dopinga lietošanā pieķerta arī Ukrainas distanču slēpotāja Marina Ļisogora, Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) informējusi Ukrainas Olimpisko komiteju. Sportiste pieķerta aizliegtās vielas trimetazidīna lietošanā.

Pati distanču slēpotāja apgalvo, ka lietojusi medicīnisko preparātu preduktālu, nezinot, ka tā sastāvā ir trimetazidīns. Par tālāko sportistes likteni lems atbildīgās Ukrainas sporta organizācijas. Viņai draud divu gadu diskvalifikācija.

Pašlaik 30 gadus vecā Ļisogora šajā Olimpiādē startēja sprinta distancē brīvajā stilā un desmit kilometru distancē klasiskajā stilā, abās ieņemot 58.vietu. Savukārt komandu sprinta sacensībās klasiskajā stilā Ukrainas duets ar Ļisogoru ierindā uz starta neizgāja, to skaidrojot ar dzimtenē valdošajiem asiņainajiem nemieriem.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) Sočos veic kopumā 2453 dopinga pārbaudes.

Papildināta ar informāciju par Ukrainas slēpotājas pieķeršanu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi