Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

papildināts (17:40) - Bārtuļa pārstāvētā Donbass komanda nespēlēs nākamajā KHL sezonā

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas Donbass nākamajā sezonā nepiedalīsies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā, apstiprinājusi līgas vadība.

Šāds lēmums pieņemts pēc KHL prezidenta Aleksandra Medvedeva un Donbass komandas vadītāja Borisa Koļesņikova tikšanās, kas otrdien notika Maskavā.

Ukrainā valdošās situācijas dēļ jau pagājušās sezonas izskaņā Donbass komandai savas mājas spēles nācās aizvadīt neitrālā laukumā, bet pašlaik joprojām oficiāli nav ieviesta nekāda skaidrība par komandas dalību nākamās sezonas čempionātā, turklāt vienības iespējas aizvadīt savas mājas spēles Doņeckā mazina gan situācija valstī, gan postošais ugunsgrēks arēnā Družba, kas liks tajā visu vasaru veikt rekonstrukcijas darbus.

Donbass komanda paliks KHL biedrs, kas tai ļaus atgriezties līgā, ja radīsies tāda iespēja.

Šajā komandā par vienības vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Nākamā sezona raksturota kā kluba "akadēmiskais pārtraukums". Ar spēlētājiem un treneriem noslēgtie līgumi tikuši iesaldēti uz vienu gadu, bet tiem ļauts vienoties ar citām komandām par viena gada līgumiem.

Donbass, kā arī Ukrainas izlases galvenais treneris Andrejs Nazarovs jau panācis vienošanos par pāreju uz Kazahstānas komandu Astanas Baris.

Pagājušajā sezonā Baris un Kazahstānas izlasi vadīja soms Ari Peka Selins, tomēr pēc neveiksmīgā pasaules čempionāta, kurā kazahi nesaglabāja vietu augstākajā divīzijā, viņš no amatiem atbrīvots.

Arī Krievijas Jaunatnes hokeja līga (MHL) trešdien oficiāli pavēstīja, ka Donbass jaunatnes komanda Doņeckas Molodaja gvardija nākamajā sezonā šajā turnīrā nepiedalīsies, tomēr saglabājusi biedra statusu. Abas puses cer, ka gada laikā situācija Ukrainā normalizēsies.

Kā zināms, šobrīd nav skaidrības arī par Krievijas kluba Maskavas Spartak dalību nākamās sezonas KHL sacensībās. Šobrīd šo klubu ir piemeklējušas pamatīgas finansiālās problēmas, turklāt pirms neilga laika komandai tuvu stāvoši avoti vēstīja, ka vienība gatavojas izstāties no čempionāta.

Trešdien KHL viceprezidents hokeja jautājumos Dmitrijs Kurbatovs vietējiem medijiem pauda cerību, ka tuvākajās dienās kļūs zināms nākamās sezonas turnīra dalībnieku skaits, tomēr par 95% esot skaidrs, ka Spartak kluba šajā sarakstā nebūs. 

Aizvadītajā sezonā KHL spēlēja 28 komandas no Krievijas, Latvijas, Kazahstānas, Slovākijas, Čehijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Horvātijas. KHL nākamās sezonas dalībnieku vidū uzņemta Krievijas komanda Toljati Lada, kā arī jaundibinātais Soču klubs, kas arī nesīs pilsētas vārdu, un Somijas vienība Helsinku Jokerit.

Pievienota priekšpēdējā rindkopa. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi