Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (18:34) - Znaroks piekritis vadīt Krievijas hokeja izlasi

Latvijas hokeja speciālists Oļegs Znaroks piekritis vadīt Krievijas hokeja izlasi, liecina laikraksta Sovetskij sport rīcībā esošā informācija. To apstiprina arī citi šīs valsts mediji. 51 gadu vecais Znaroks kā jaunais valstsvienības vadītājs oficiāli tiks prezentēts īpašā preses konferencē piektdien.

Znaroks trešdien devās uz tikšanos ar Krievijas sporta ministru Vitāliju Mutko. Tāpat sarunā piedalījās Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks un Znaroka vadītās Maskavas Dinamo komandas ģenerāldirektors Andrejs Safronovs.

Līdz šim Krivijas izlasi vadīja pašmāju speciālists Zinetula Biļaļetdinovs, bet pēc neveiksmīgā snieguma Soču olimpiskajā turnīrā (zaudējums ceturtdaļfinālā Somijai ar 1:3, tikai 5.vieta) viņš tika atbrīvots.

Līdz šim izskanējusi dažāda informācija, vai šī piedāvājuma pieņemšanas gadījumā Znaroks turpinātu darbu ar divkārtējiem Gagarina kausa ieguvējiem (2012, 2013) Dinamo. Iespējams, viņa vietā stātos līdzšinējais palīgs Harijs Vītoliņš. Jaunais izlases ģenerālmenedžeris Safronovs trešdien pēc tikšanās žurnālistiem pastāstījis, ka Znaroks uzņemsies izlases vadīšanu uz četru gadu olimpisko ciklu, bet Dinamo klubu vadīs Vītoliņš, kurš palīdzēs arī darbā ar izlasi. Znaroks būs komandas konsultants, bet, ja darbs nesekmētos Vītoliņam, nav izslēgta bijušā galvenā trenera atgriešanās.

"Darbs ar nacionālo izlasi ir īpaša uzticība un milzīga atbildība. Centīsimies Krieviju - valsti ar ilgām hokeja tradīcijām - iepriecināt," Znaroka teikto citē laikraksts Sport-Ekspress.

"Šeit nav nekā īpaša. Savulaik apvienoju darbu klubā un Latvijas izlasē, turklāt šajā situācijā atradu savas priekšrocības. Tomēr interesants ir arī variants strādāt tikai ar izlasi. Jebkurā gadījumā visu izšķir tikai viens - rezultāts," uzskata Znaroks.

Znaroks spēlētāja karjeru beidza 2002.gadā, pēc tam strādājot ar jaunatnes komandām un kā asistents izlases treneriem. Par Latvijas hokeja izlases galveno treneri viņš tika apstiprināts 2006.gadā un šo amatu ieņēma piecus gadus, līdz 2011.gada pasaules meistarsacīkstēs komanda ieņēma tikai 13.vietu, ar grūtībām saglabājot vietu elitē. Pēc šī turnīra Znaroks tika atbrīvots.

Vienlaikus viņš kopš 2008.gada strādā kā KHL kluba galvenais treneris. Sākotnēji viņš vadīja Balašihas MVD vienību, kas 2010.gadā sasniedza Gagarina kausa finālsēriju, bet pēc šīs sezonas komanda apvienojās ar Maskavas Dinamo. Šopavasar komanda zaudēja pirmajā play-off sērijā kopš 2011.gada, kad ar 3-4 Rietumu konferences ceturtdaļfinālā piekāpās Jāņa Sprukta un Miķeļa Rēdliha pārstāvētajiem Jaroslavļas Lokomotiv.

Papildināts ar O.Znaroka teikto


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi