Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Par olimpiskā hokeja turnīra MVP atzīts jaunais slovāks Slafkovskis

Par Pekinas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīra vērtīgāko spēlētāju (MVP) atzīts Slovākijas izlases jaunais uzbrucējs Jurajs Slafkovskis.

Tikai 17 gadus vecais slovāku uzbrucējs bija Pekinas Olimpiādes jaunākais hokejists, taču kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju - viņa kontā septiņi precīzi metieni.

Slafkovska rezultativitāte ļāva Slovākijas izlasei izcīnīt bronzas godalgas, kas ir valsts pirmā godalga vīriešu hokeja sacensībās Olimpiādēs.

Košicē dzimušajam uzbrucējam, kurš šosezon spēlē Somijas čempionāta komandā Turku TPS, tiek prognozēta vieta pirmajā desmitniekā šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā.

Par turnīra labāko vārtsargu tika atzīts Slafkovska tautietis Patriks Ribars, kurš sešās spēlēs atvairīja 96,6% pretinieku metienu un vidēji mačā zaudēja 0,70 vārtus.

Kā labākie aizsargi simboliskajā izlasē tika iekļauti Miko Lehtonens no čempiones Somijas un sudraba medaļas ieguvējs Jegors Jakovļevs no Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) vienības.

Tikmēr kā labākie uzbrucēji nosaukti Slafkovskis, Sakari Manninens no Somijas izlases un zviedrs Lukass Valmarks.

Valmarks ar pieciem gūtiem vārtiem bija turnīra otrs labākais snaiperis, kamēr Manninens ar 4+3 bija otrs rezultatīvākais spēlētājs.

Jau vēstīts, ka svētdien pirmo reizi par olimpiskajiem čempioniem kļuva Somijas hokejisti, kas finālā ar 2:1 uzvarēja ROC komandu, tikmēr bronzu izcīnīja slovāki, kas cīņā par trešo vietu ar 4:0 uzvarēja Zviedriju.

Latvijas izlase nespēja kvalificēties ceturtdaļfinālam, piedzīvojot zaudējumus visās četrās spēlēs. Pēc sacensībām par karjeras beigām izlasē paziņoja Lauris Dārziņš, Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi