Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pasaules U-20 hokeja čempionāta finālā klasika: Krievija - Kanāda

Krievijas hokeja izlase sestdien pasaules U-20 čempionāta pusfinālā izcīnīja uzvaru papildlaikā, iekļūdami finālā, kur tai būs jāspēkojas ar Kanādas vienaudžiem.

Pirmajā pusfināla spēlē Krievija ar 5:4 (3:2, 0:1, 1:1, 1:0) papildlaikā uzvarēja Zviedriju.

Krievijas komandā ar diviem vārtiem izcēlās Jegors Sokolovs un Ivans Morozovs, bet vēl vienu "golu" iemeta Aleksandrs Hovanovs. "Trīs kroņu" komandā 2+2 iekrāja Rasmus Sandīns, vārti un rezultatīva piespēle Samuelam Fagemo un Nilam Lundkvistam, bet vēl divas piespēles iekrāja Linus Nasens.

Spēles rezultātu jau 16.sekundē ar spēcīgu šķēlienu no zilās līnijas atklāja Sandīns, bet jau nepilnas trīs minūtes vēlāk vairākumu realizēja Morozovs, izlīdzinot rezultātu. Spēles piektajā minūtē Nils Hoglanders, kurš ir Zviedrijas rezultatīvākais spēlētājs, saņēma spēles sodu par uzbrukumu galvas un kakla rajonā. Hovanovam izdevās izmantot iegūto iespēju skaitliskajā vairākumā, 13.minūtē izcēlās ar Sokolovs, bet 3:2, piecas minūtes līdz pārtraukumam panāca Fagemo.

Otrā perioda vidū Hovanovs par rupju spēli saņēma 2+10 minūšu sodu, ko īsi pēc tam izmantoja Sandīns, rezultātam jau kļūstot neizšķirtam 3:3. Noslēdzošajā periodā abas komandas no 5. līdz 9.minūtei apmainījās ar vārtu guvumiem, pamatlaikam noslēdzoties neizšķirti 4:4. Uzvaru papildlaika ceturtajā minūtē ar caurgājienu līdz vārtiem izrāva Morozovs.

Krievijas izlase pērn izcīnīja bronzas godalgas, kā rezultātā šogad sniegumu jau izdevies uzlabot. Austrumu kaimiņi pie zelta medaļām pasaules U-20 čempionātā pēdējo reizi tika 2011.gadā, kad finālā ar 5:3 uzvarēja Kanādu.

Zviedrija pērn izcīnīja vien piekto vietu, taču šogad Skandināvijas derbijā būs jāaizvada cīņa par bronzu ar nu jau eksčempioni Somiju.

Otrā spēlē Kanāda būtībā jautājumus par uzvarētāju atcēla jau pēc pirmā perioda, viegli ar 5:0 (4:0, 1:0, 0:0) pārspējot Somiju.

Vēl vairāk, uzvarētājs praktiski bija izšķirts jau pēc spēlētām trim minūtēm un 55 sekundēm, kuru laikā Konors Makmaikls, Aleksī Lafronjē un Džeimijs Draisdeils panāca jau 3:0 kanādiešu labā. No šī šoka somi neattapās līdz mača beigām, tā arī nespēdami gūt kādus vārtus, kamēr kanādiešiem vēl izcēlās Tajs Delendrija un spēli ar savu otro precīzo metienu mačā pabeidza Lafronjē.

Kanādiešu vārtos Džoels Hofers atvairīja visus 32 somu metienus.

Arī Kanādas izlasei šis čempionāts ir krietni labāks, jo iepriekšējā modernā hokeja dzimtenes pārstāvji ierindojās vien sestajā vietā. Kanādieši ar 17 tituliem ir šo sacensību rekordisti.

Iepriekš ceturtdaļfinālā Krievija ar 3:1 grūtā cīņā pārspēja Šveici, bet Zviedrija pārliecinoši ar 6:0 uzvarēja mājiniekus čehus. Somi ceturtdaļfinālā, kas vienlaikus bija arī pērnā gada atkārtojums, sīvā cīņā ar 1:0 uzvarēja ASV, bet Kanāda ar 6:1 pārliecinoši pieveica Slovākijas izlasi.

Sestdien pirms pusfināla spēlēm otro pārspēļu maču par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā aizvadīja Vācija un Kazahstāna. Uzvaru šajā spēlē ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) izcīnīja Kazahstāna, kas pirmajā tikšanās reizē kapitulēja ar 0:4. Abas komandas svētdien aizvadīs trešo un pēdējo spēli par palikšanu divīzijā, uzvarētājai nosargājot savas pozīcijas.

Jau ziņots, ka pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā Latvija palika aiz Austrijas, tādējādi neizcīnīja ceļazīmi uz elites divīziju.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Ostravā un Triņecā norisinās no 26.decembra līdz 5.janvārim.

Pērn par pasaules čempioniem tika kronēti Somijas jaunie hokejisti, kuri finālā ar 3:2 pārspēja ASV, bet bronzu izcīnīja Krievija.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Kļuška
K
Slikta ziņa. Novēlu viņiem zaudēt vienmēr un visur. Augstprātība, rupjība un aprobežotība netiks apbalvota.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi