Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pastrņāks atzīts par NHL aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni

Bostonas Bruins čehu uzbrucējs Davids Pastrņāks atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni, informē turnīra rīkotāji.

Otrās zvaigznes gods ticis Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējam Patrikam Keinam, bet par trešo labāko atzīts Monreālas "Canadiens" aizsargs Džefs Petrijs.

Pastrņāks aizvadītajā nedēļā trīs spēlēs guva piecus vārtus un divreiz rezultatīvi asistēja, palīdzot komandai izcīnīti uzvaras. Savu labāko spēli 24 gadus vecais hokejists aizvadīja 3.februārī pret Filadelfijas "Flyers", izceļoties ar "hat-trick" un rezultatīvu piespēli, bet komandai svinot uzvaru ar 4:3 pagarinājumā.

Havīržovā dzimušais uzbrucējs, kurš iepriekšējā sezonā kopā ar Aleksandru Ovečkinu saņēma Morisa Rišāra balvu kā labākie vārtu guvēji, šosezon četrās spēlēs guvis piecus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles. 2019./2020.gada sezonā viņš sasniedza karjeras labākos rezultātus gūtajos vārtos (48), rezultatīvajās piespēlēs (47) un iekrātajos punktos (95).

NHL šajā sezonā līdzās nedēļas un mēneša zvaigznēm laukumā godina tos veselības aprūpes darbiniekus, kas ir frontes pirmajās līnijās cīņā ar Covid-19. Kopā ar Pastrņāku NHL šonedēļ izceļ Bostonas BIDMC medicīnas centra elpošanas terapeiti Emiju Ginteri, kura kopš 2017.gada ir "Bruins" sezonas abonementa īpašniece.

Tikmēr Keins trīs mačos arī iekrāja septiņus punktus, gūstot divus vārtus un piecreiz rezultatīvi piespēlējot, kamēr "Blackhawks" izcīnīja divas uzvaras. Savā rezultatīvākajā mačā 32 gadus vecais amerikānis atzīmējās ar vārtiem un trim piespēlēm, palīdzot ar 6:4 uzveikt Karolīnas "Hurricanes".

Keins šajā sezonā 13 mačos guvis sešus vārtus un atdevis 11 rezultatīvas piespēles, ar 17 punktiem ražīgāko spēlētāju sarakstā ieņemot sesto vietu. Viņš tikai par pieciem precīziem metieniem atpaliek no tā, lai kļūtu par devīto ASV dzimušo hokejistu, kurš NHL guvis 400 vārtus. Pagaidām Keinam 986 spēlēs ir 395 vārti un 644 piespēles.

Savukārt Petrijs aizvadītajā nedēļā četrās cīņā guva četrus vārtus, divreiz rezultatīvi piespēlēja un iekrāja labāko lietderības koeficientu līgā (+7). Nedēļas pirmajā mačā viņš uzvarā pār Vankūveras "Canucks" izcēlās ar diviem vārtiem, tajā skaitā uzvaru nesošajiem, kā arī piespēli.

33 gadus vecais amerikānis Petrijs šosezon ar 12 spēlēs gūtiem sešiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm ir otrs ražīgākais aizsargs. Savukārt ar komandas biedru Džoels Edmundsons viņš dala NHL labāko lietderību, abiem iekrājot pozitīvu rādītāju +14.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi