Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Pazīstamais hokeja policists Ivanāns liek punktu karjerai

Pazīstamais Latvijas hokeja uzbrucējs Raitis Ivanāns nolēmis noslēgt savu profesionālā hokejista karjeru, vēsta portāls Sportacentrs.com.

35 gadus vecais Ivanāns karjeras laikā ir spēlējis Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kā arī izcīnījis Amerikas Hokeja līgas (AHL) galveno trofeju Kaldera kausu. Bijušais NHL klubu Monreālas Canadiens, Losandželosas Kings un Kalgarī Flames uzbrucējs Ivanāns atzinis, ka par turpmākajiem plāniem pēc hokejista karjeras beigām vēl precīzi nav izlēmis.

"Viens no spilgtākajiem karjeras brīžiem bija Kaldera kausa izcīnīšana ar Milvokī Admirals. Tas savā ziņā atviegloja ceļu pie divvirzienu līguma nopelnīšanas Monreālas Canadiens. Tur gan jau ceturtajā spēlē dabūju savainojumu, kas ir īpaši grūti, ja esi jauns spēlētājs līgā. Protams, īpaši ir arī Losandželosas gadi," izteicies sportists.

Bijušais hokejists arī ieteica jaunajiem spēlētājiem pievērst uzmanību attieksmei pret darbu un tradicionālās izglītības apgūšanai paralēli hokeja dzīvei: "Jā, mans gadījums ir atsevišķs. Skatoties atpakaļ, kur esmu spēlējis vēl, piemēram, 24 gados... Pa tādām līgām kā UHL izcīnīties un tikt augstāk – labi, ka tā sanāca. Jaunajiem hokejistiem varu pateikt, ka amerikāņi un kanādieši ievēro cītīgu un smagu darbu. Ja neesi vārtu guvējs, tad tev jābūt riktīgam melnā darba darītājam."

Ivanāns arī uzsvēra, ka par dzīvi pēc hokejista karjeras beigām ir jāsāk domāt laicīgi, lai ir pēc iespējas vieglāks pārejas posms no hokeja spēlēšanas uz kaut ko citu: "Kad spēlē hokeju, vajag jau laicīgi ieplānot, ko darīsi pēc tam, jo hokejista karjera nav mūžīga. Visiem hokejistiem tas pārejas posms pēc karjeras beigām ir grūts, jo hokeja spēlēšana ir tas, ko esam darījuši visu mūžu. Pēc tam jau dzīve turpinās, tāpēc ir labāk laicīgi izdomāt un ieplānot, ko gribi darīt. Atskatoties uz savu karjeru, varu teikt, ka bija gan grūti, gan interesanti, bet galvenais, ka varu lepoties ar to, ko esmu sasniedzis. Tad, kad spēlē visās tajās līgās vai komandās, īpaši par to nedomā, bet vēlāk, kad tas viss jau ir beidzies, vairāk pievērs uzmanību."

35 gadus vecā Ivanāna karjeras pēdējā pietura bija Rīgas Dinamo, kurā Salaspilī dzimušais hokejists aizvadīja 39 spēles 2012./13. gada sezonā. Karjeras lielāko daļu Ivanāns pavadīja Ziemeļamerikā, sākotnēji spēlējot tādās līgās kā UHL (United Hockey League) un CHL (Central Hockey League), bet pēc tam caur ECHL un AHL nokļuva arī līdz pasaules hokeja augstākajam līmenim – NHL.

NHL karjeras labākais posms bija laikā no 2006. līdz 2010. gadam, kad Ivanāns Losandželosas Kings sastāvā aizvadīja lielāko daļu regulārās sezonas spēļu. Kopumā NHL bijušais uzbrucējs piedalījās 282 spēlēs un guva 18 (12+6) punktus, kā arī nopelnīja 569 soda minūtes. 2008. gadā Ivanāns piedalījās arī pasaules čempionātā, bet 1999. gadā bija arī U20 izlases sastāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jansonei 14. vieta Eiropas junioru kausa posmā

Jaunā triatloniste Beāte Jansone svētdien izcīnīja 14. vietu Eiropas junioru kausa posmā Serbijā. Kopumā šajā nedēļas nogalē starptautiska līmeņa sacensībās startēja septiņi Latvijas sportisti.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi