Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

PČ hokejā Minskā un Rīgā: IIHF no Latvijas valdības sagaida turpmāku dialogu

Pēc Latvijas premjera Krišjāņa Kariņa pirmdienas paziņojuma par 2021. gada pasaules čempionāta (PČ) rīkošanu kopā ar Baltkrieviju ar savu atbildi klajā nākusi Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Jau ziņots, ka pirmdien pēc valdības ārkārtas sēdes Ministru prezidents Krišjānis Kariņš  pastāstīja par nodomu sākt sarunas ar IIHF par 2021.gadā Baltkrievijā plānoto pasaules hokeja čempionāta spēļu rīkošanu citā valstī.

IHIF norāda, izprot Latvijas valdības izteiktās bažas. Federācijas galvenais mērķis joprojām ir organizēt 2021.gada PČ Rīgā un Minskā, kuru 2017.gada ikgadējā kongresā apstiprināja IIHF Padome un IIHF Starptautiskās biedru asociācijas.

"Šobrīd mēs sagaidām no Latvijas valdības turpmāku dialogu. Lēmumu pieņemšanai saistībā ar 2021.gada IIHF PČ hokejā nav noteikts kāds konkrēts termiņš. Mēs turpināsim savu darbu kopā ar Rīgas un Minskas orgkomitejām un uzturēsim ciešus kontaktus ar abu valstu iesaistītajām pusēm," teikts paziņojumā.

Nākamā IIHF Padomes sēde paredzēta septembra vidū. Tajā tiks apspriesta aktuālā situācija un federācija informēs par jaunumiem saistībā ar čempionāta organizēšanu.

"Būtiski atzīmēt, ka ne tikai politiskā situācija Baltkrievijā, bet arī koronavīrusa radītā pandēmija var būt par iemeslu, kādēļ kāda no valstīm vai abas nevarēs uzņemt turnīru savā zemē. IIHF turpinās sadarbību ar organizētājvalstīm, tāpat arī ar veselības nozares speciālistiem, vērtēs un koordinēs savu darbu tā, lai nodrošinātu drošu vidi un neapdraudētu spēlētāju, līdzjutēju, funkcionāru un citu iesaistīto veselību," paziņojumu noslēdz IIHF.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi