Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

PČ hokejā: Šveice iekļūst ceturtdaļfinālā; Somija uzvar Latvijas apakšgrupā

Somijas hokeja izlase otrdien Herningā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 6:2 (2:0, 1:0, 3:2), pārspēja ASV, nodrošinot uzvaru B apakšgrupā.

Tikmēr Šveice Kopenhāgenā A apakšgrupas cīņā ar rezultātu 5:1 (2:0, 1:0, 2:1) apspēlēja Franciju, iekļūstot turnīra ceturtdaļfinālā, kur tās pretiniece būs Somija.

Savukārt amerikāņus ceturtdaļfinālā gaida Čehijas izlase.

Somijas izlasē ar "hat trick" izcēlās Sebastians Aho, kamēr amerikāņiem vārti un divas piespēles bija Patrikam Keinam. Aho ar deviņiem precīziem metieniem ir turnīra labākais vārtu guvējs, bet ar 17 punktiem kopā ar Keinu dala rezultatīvākā spēlētāja godu.

Tieši Aho somiem guva divus pirmos vārtu. Pirmā perioda vidū viņš meta no aizvārtes, ripai atrodot ceļu amerikāņu cietoksnī, bet septiņas minūtes vēlāk Aho tika atstāts pilnīgi viens pie tukša ASV izlases vārtu stūra, somam panākot jau 2:0. Divas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Miko Rantanens pretinieku vārtu priekšā apspēlēja vārtsargu un panāca jau trīs vārtu pārsvaru.

Somi uz tādas pašas nots turpināja arī trešajā periodā, kura astotajā minūtē Marko Antila guva ceturtos vārtus savai valstsvienībai. Tiesa, sešas minūtes vēlāk Keins ar raidījumu no iemetienu apļa vienus vārtus atguva. Līdz pamatlaika beigām tika gūti vēl trīs vārti - vispirms Kasperi Kapanens no asa leņķa realizēja vairākumu, nedaudz vēlāk Dereks Raiens bija precīzs no vārtu priekšas, bet punktu mačam pielika Aho, kurš ieraidīja ripu tukšos ASV izlases vārtos.

Plkst.17.15 šajā apakšgrupā Kanāda spēkosies ar Vāciju, bet četras stundas vēlāk Latvija pret mājinieci Dāniju cīnīsies par ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu.

B apakšgrupā pa 16 punktiem septiņās spēlēs iekrāja Somija un ASV, bet tā kā savstarpējā mačā pārāki bija somi, viņi uzvarēja apakšgrupā, kamēr amerikāņi bija otrie. Tālāk ar 12 punktiem sešās spēlēs seko Kanāda, ceturtā ar 11 punktiem ir Dānija, piekto vietu ar desmit punktiem ieņem Latvija, sestā ar septiņiem punktiem ir Vācija. Tikmēr Norvēģija septiņās spēlēs iekrāja septiņus punktus, kas tai deva septīto vietu, bet turnīru bez punktiem noslēdza Dienvidkoreja, kurai jāpamet augstākā divīzija.

Tikmēr Kopenhāgenā notikušajā duelī pirmie divi vārti tika gūti pirmā perioda otrajā pusē. Vispirms precīzs no iemetienu apļa bija Gregorijas Hofmans, bet pēc tam vārtus guva Enco Korvi, kurš pēc kolēģu izgājiena divatā pret pretinieku vārtsargu tika pie atlēkušās ripas. Trīs minūtes pirms otrā perioda beigām no iemetienu apļa precīzs bija arī Ramons Unterzanders.

Trešā perioda trešajā minūtē pēc Kevina Fialas metiena no kreisās puses ripa atrada ceļu Francijas izlases vārtus, bet nepilnu minūti vēlāk Gijoms Lekrekrs pretinieku vārtu priekšā pielaboja komandas biedra raidījumu no zilās līnijas panāca 1:4. Vēl vienu ripu franču vārtos iemeta Simons Mozers, kurš mazākumā sodīja pretiniekus par kļūdu aizsardzībā.

Plkst.17.15 šajā apakšgrupā tiksies Slovākija un Baltkrievija, bet četras stundas vēlāk par pirmo vietu grupā cīnīsies Krievija un Zviedrija.

A apakšgrupā līderpozīcijā ar 17 punktiem sešās spēlēs ir Zviedrija, kam ar 16 punktiem seko Krievija. Tālāk ar 15 punktiem 17 mačos ir Čehija, bet pirmo četrinieku ar 12 punktiem noslēdz Šveice. Piektā ar astoņiem punktiem ir Slovākija, sesto vietu ar sešiem punktiem ieņem Francija, tālāk ar četriem punktiem ir Austrija, bet Baltkrievija šobrīd ir bešā un atstās augstāko divīziju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi