Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO, VIDEO: Latvija vareni cīnās, bet pēdējās minūtēs zaudē Šveicei

Latvijas hokeja izlase svētdien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā pasaules čempionāta otrajā spēlē ar rezultātu 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) piekāpās pērnā gada vicečempionei Šveicei.

Latviešiem izcēlās Miks Indrašis, bet Šveices izlases labā guva Gregorī Hofmans, Niko Hišīrs un Simons Mozers.

Uzvara pār Šveici palielinātu Latvijas izredzes spēlēt ceturtdaļfinālā, jo tādā gadījumā tiktu uzveikta viena no četrām apakšgrupas favorītēm.

Latvijas izlasē par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Elvis Merzļikins, bet pretiniekiem šo godu izpelnījās uzvaras vārtu autors Hišīrs.

 

Mačs iesākās ar aktīvu hokeju abu komandu izpildījumā, taču nevienai komandai neizdevās izmantot bīstamus momentus. Pirmās lielās izdevības pie pretinieku vārtiem, bija spēles astotajā minūtē, kad Šveices mieru ar vairākiem metieniem vienā uzbrukumā apdraudēja Ronalds Ķēniņš, Rūdolfs Balcers un Kristaps Sotnieks. Pāris minūtes vēlāk haosu pretinieku vārtu priekšā izmantoja Balcers, kura raidīto ripu apturēja šveiciešu vārtsargs Leonardo Dženoni.

Perioda otrajā pusē Latvija pēc asumiem pie Šveices vārtiem palika mazākumā, tomēr pašaizliedzīgi bloķējot metienus un lieliski vārtos stāvot Elvim Merzļikinam, latvieši nosargāja savus vārtus neskartus. Trīs minūtes pirms perioda beigām līdz pretinieku vārtiem aizlauzās Balcers, taču metiens no neērtās puses bija pārāk viegls kumoss Dženoni. Pāris minūtes pirms trešdaļas beigām laba izdevība bija šveiciešu veterānam Andresam Ambīlam, bet kopīgiem spēkiem viņa centieni atklāt mača rezultātu tika neitralizēti.

Otrā perioda otrajā minūtē Balcers uz pārkāpumu izprovocēja Kevinu Fialu, latviešiem nopelnot pirmo vairākumu spēlē. Tajā Latvijas hokejisti vairākas reizes meta pa vārtiem, taču izmantot viena vīra pārspēku nespēja. Pēc tam jau otrā laukuma galā spēlē atkal vajadzēja iesaistīties Merzļikinam, bet nedaudz vēlāk Ralfs Freibergs paklupināja Ambīlu, un Latvija jau bija spiesta spēlēt mazākumā. Šveicieši savā vairākumā pie iespējām tā arī netika, latviešiem saglabājot 0:0 uz rezultāta tablo.

Turpinājumā pretinieki uzbruka arvien agresīvāk, līdz sešas minūtes pirms otrā perioda beigām atklāja cīņas rezultātu. Komandai aizsardzības zonā spēlējot pasīvi, Merzļikins pameta savu cietoksni, kā rezultātā vārti bija tukši, tajos ripu iemetot viņa bijušajam komandas biedram Hofmanam. Ātri vien Latvija nopelnīja vairākumu, kuru ar zibenīgu metienu no iemetienu apļa realizēja Indrašis, kuram asistēja šajā čempionātā rezultatīvi spēlējošais Balcers.

Četras minūtes pirms trešdaļas beigām Latvija tika pie vēl viena vairākuma, kurā bīstami pa vārtiem uzmeta Uvis Balinskis. Pēc tā nerealizēšanas mazākumā jau spēlēja Latvija - par spēli ar augstu paceltu nūju 2+2 minūšu sodu dabūja Indrašis. Pusotru minūti pirms trešdaļa beigām Lauris Dārziņš izmeta ripu ārpus laukumā, kā dēļ latvieši nonāca jau trijatā pret pieciem šveiciešiem.

 

Ar Merzļikina gādību gan lielais, gan parastais mazākums tika izturēts, bet, tuvojoties perioda vidum, Latvija pati tika pie iespējas spēlēt vairākumā - par Riharda Bukarta turēšanu tika noraidīts Kristofs Bertšči. Pāris minūtes vēlāk Bukarts atnesa vēl vienu vairākumu, bet pēc pārkāpuma pret Indraši jau Latvija bija tā, kas spēlēja piecatā pret trijiem.

Lielajā vairākumā Latvija iespieda šveiciešus pie vārtiem, taču lieliski spēlēja Dženoni. Turpinājumā spēles temps nedaudz rimās, bet pie pirmā saasinājuma vārtus guva pretinieki. Pēc neuzmanīgas spēles pie saviem vārtiem Merzļikinu pārspēja 2017.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2017.gada drafta pirmais numurs Niko Hišīrs, kurš bija precīzs trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām.

Priekšpēdējā minūtē Merzļikins tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, un latvieši nostājās pretinieku aizsardzības zonā. Tomēr 45 sekundes pirms finālsvilpes Simons Mozers no asa leņķa raidīja ripu tukšos Latvijas izlases vārtos, pieliekot punktu savai uzvarai.

PČ hokejā. 2019. gada 12. maijs, Bratislava, Ondrej Nepela Arena.

Latvija - Šveice 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Vārtsargi: Elvis Merzļikins - Leonardo Dženoni

Vārti: 33:44 Hofmans (Kuraševs, Martšinī) 0:1; 34:15 Indrašis (Balcers, vair.) 1:1; 56:21 Hišīrs (Parplans, Josi) 1:2;

Metieni: 21-37

Soda minūtes:  10-12

Sestdien savā pirmajā mačā Latvijas hokejisti ar 5:2 apspēlēja Austriju, kamēr pasaules vicečempione Šveice ar 9:0 sagrāva Itāliju.

Nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs otrdien, kad plkst.17.15 tiksies ar Itāliju. Divas dienas vēlāk plkst.21.15 gaidāma cīņa ar Čehijas valstsvienību, bet pēc tam sekos spēles ar Krieviju (18.maijs plkst.13.15), Zviedriju (20.maijs plkst.17.15) un Norvēģiju (21.maijs plkst.17.15).

B grupas kopvērtējumā Krievija, Čehijai un Šveicei ir maksimāli iespējamie seši punkti divās spēlēs, kamēr pa trim punktiem iekrājušas Latvija un Zviedrija, bet bez punktiem ir Austrija, Norvēģija un Itālija.

Top komentāri

katru pavasari tas pats
k
Apnikuši tie skaistie zaudējumi pēc varenās cīņas.
oskars
o
viri cinijas uz 100% , diemzel nespeja izmantot vairakumus ...
harašo
h
skaisti apdirsāmies....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi