Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

PČ statistika: Lieliskais Merzļikins, Džeriņš snaiperu sarakstā un Latvijas vairākums

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins pēc trim Parīzē un Ķelnē notiekošā pasaules čempionāta kārtām ieņem otro vietu starp turnīra labākajiem vārtsargiem, liecina sacensību statistika.

Merzļikins piedalījies visās trijās Latvijas izlases spēlēs un palīdzējis gūt trīs uzvaras, atvairot 76 no 78 pretinieku metieniem. Līdz ar to viņš vidēji ielaidis 0,67 ripas, atvairot 97,4% pretinieku metienu.

Labāk par Merzļikinu sekmējies vienīgi kanādietim Kalvinam Pikardam, kurš divos mačos atvairījis 41 no 42 metieniem. Viņš vidēji ielaidis 0,50 ripas un atvairījis 97,6% metienu.

Savukārt pārējie vārtsargi no šī dueta ievērojami atpaliek. Trešajā vietā esošais amerikānis Džimijs Hovards ir atvairījis vien 64 no 69 pretinieku metieniem jeb 92,7%.

Tieši Merzļikins bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Latvija pirmajā mačā ar 3:0 pieveica Dāniju, svētdien ar 3:1 apspēlēja arī Slovākiju un otrdien ar 2:1 izrāva panākumu pār Itāliju.

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā gan Latvijas hokejisti nav atrodami. Latvijas izlasē rezultatīvākais ir trīs vārtus iemetušais Andris Džeriņš, bet ar trim rezultatīvām piespēlēm seko brāļi Roberts un Rihards Bukarti, tomēr viņi visi ir ārpus labāko divdesmitnieka.

Turnīra līderis pašlaik ir krievs Artēmijs Panarins, kurš trijos mačos izcēlies ar trim gūtajiem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Džeriņš dala ceturto vietu starp labākajiem vārtu guvējiem, atpaliekot no piecas ripas iemetušā kanādieša Neita Makinona, kā arī francūža Stefāna da Kostas un amerikāņa Kleitona Kellera, kuri bijuši rezultatīvi pa četrām reizēm. Savukārt starp piespēlētājiem brāļi Bukarti dala desmito vietu.

Iemetienu rādītājā labākais no Latvijas izlases ir Jānis Sprukts, kurš trīs spēļu laikā uzvarējis 60,71% iemetienu, kas ir desmitais labākais rādītājs.

Tikmēr komandu vērtējumā Latvija uzreiz aiz Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētās Krievijas ieņem otro vietu vairākuma realizācijā, jo trīs spēļu laikā izmantoti 50% vairākuma jeb pieci no desmit. Tikmēr Krievija tikmēr realizējusi 69,2% vairākuma (deviņi no 13). Savukārt mazākuma izturēšanā Latvija ar 88,9% ir trešajā vietā, atpaliekot vien no Norvēģijas un Francijas.

Metienu precizitātē Latvija pašlaik ir vien desmitajā vietā, jo mērķi sasnieguši astoņi no 81 metiena, kas ir 9,88%, bet to kompensē vārtsargu līnija, kur Latvija ar apturētiem 97,4% metienu un divām ielaistām ripām ir visa turnīra līdere.

Latvijas valstsvienība šobrīd ir sestā apmeklētākā komanda turnīrā, jo tās mačus vidēji noraudzījušies 9311 līdzjutēji, kamēr līdere ar 18 698 faniem vidēji spēlē ir Vācija.

Pēc trim kārtām A apakšgrupas līdere ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem trijās spēlēs ir Latvija, tai ar astoņiem punktiem seko Krievija, seši punkti ir ASV, bet četri punkti - Zviedrijai. Pa trim punktiem iekrājušas Slovākija un Vācija, divi punkti ir Dānijai, bet viens - Itālijai.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar deviņiem punktiem ir Kanāda, kurai ar sešiem punktiem seko Šveice un Norvēģija, bet pa pieciem punktiem ir Francijai un Čehijai. Vēl Somija iekrājusi četrus punktus, bet lejasgalā Slovēnijai ir punkts, kamēr Baltkrievija piedzīvojusi trīs zaudējumus pamatlaikā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi