Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pēc fiasko pasaules čempionātā Baltkrievijas hokejā federācijā notikusi vadības maiņa

Baltkrievijas Hokeja federācijā (FHRB), kas ir Latvijas partnere 2021.gada pasaules čempionātā rīkošanā, notikusi vadības maiņa.

Šogad Baltkrievijas pieaugušo izlase un U-20 valstsvienība pameta pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīrus, kā rezultātā no amata atkāpies FHRB prezidents Semjons Šapiro. Pagājušajā nedēļā FHRB kongresā viņa vietā amatā tika ievēlēts bijušais hokejists Genādijs Savilovs.

"Baltkrievijā pēdējo 10-15 gadu laikā nav parādījies neviens augstākās klases hokejists. Ir nepieciešams izpētīt, kas pēdējos gados paveikts jaunatnes hokejā. Hokeja skolām Baltkrievijā ir jāstrādā efektīvāk, tām vajadzētu sagatavot 30 nacionālās valstsvienības spēlētājus," atzīmē Savilovs.

Jaunās FHRB vadības uzdevums būs atrast izlases galveno treneri. Kā vēstīts, pasaules čempionāta laikā galvenā trenera amatu atstāja kanādietis Deivs Lūiss, kura pienākumus turpmākajā turnīra gaitā turpināja Sergejs Puškovs.

"Visticamāk, tas nebūs ārzemnieks, vismaz ne no Ziemeļamerikas. Dažu valstsvienības hokejistu profesionālisma trūkums radījis bažas, turklāt līdz pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīram palikuši tikai desmit mēneši. Šobrīd nav tāda kalibra spēlētāji kā Salejs, Cipļakovs un Grabovskis, tāpēc komanda var gūt panākumus tikai ar 100% atdevi un dzelžainu disciplīnu," skaidro Savilovs.

Pašlaik 41 gadu vecais Savilovs bija profesionāls hokejists, lielāko tiesu no savas 18 gadu ilgās karjeras pavadot dzimtenē un divreiz kļūstot par Baltkrievijas čempionu. Tāpat viņš gadsimta sākumā divas sezonas spēlēja Krievijas augstākajā līgā, pārstāvot Maskavas CSKA. Savilovs pārstāvēja Baltkrievijas izlasi, 2003.gadā spēlējot pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

2010.gadā viņš lika punktu savai karjerai, bet pēc tam viņa saistība ar hokeju bija spēlējot amatieru turnīros, ceļot savu trenera kvalifikāciju un strādājot par ekspertu televīzijā.

Tikmēr viņa priekštecim, 56 gadus vecajam ekonomistam Šapiro ir liela pieredze politikā, bet ļoti maza hokejā.

"Neizpildīju man uzticētos pienākumus un nonācu pie šī lēmuma. Jaunajam FHRB vadītajam jābūt hokeja cilvēkam. Paldies visiem, kuri man palīdzēja šī gada laikā. Jaunajai vadībai novēlu neatkārtot pēdējo gadu pieļautās kļūdas," teica Šapiro, kurš amatā tika ievēlēts vien pērn, kad Rīga un Minska uzvarēja cīņā par tiesībām rīkot 2021.gada pasaules čempionātu hokejā.

Šapiro no 2008. līdz 2010.gadam bija Baltkrievijas lauksaimniecības un pārtikas ministrs, pēc tam trīs gadu pildīja Grodņas apgabala izpildkomitejas priekšsēdētāja amatu. Kopš 2013.gada līdz pērnā gada FHRB prezidenta vēlēšanām viņš strādāja par Minskas apgabala izpildkomitejas priekšsēdētāju. Tāpat viņš uz diviem termiņiem tika ievēlēts Baltkrievijas parlamenta augšpalātā, Republikas padomē, kur strādāja no 2008. līdz 2016.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi