Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pēc izīrēšanas Čehijas klubam Jāgrs, visticamāk, noslēdzis spožo NHL karjeru

Čehu zvaigzne Jaromīrs Jāgrs, kurš aizvada savu trīsdesmito profesionālo sezonu, pirmdien no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kalgari Flames tika izīrēts uz Čehijas pirmās līgas vienību Kladno Rytīrži, kas pieder pašam spēlētājam.

Līdz ar to 45 gadus vecais Jāgrs, visticamāk, noslēdzis savu NHL karjeru, kur viņš ir otrajā vietā vēsturē gan aizvadīto spēļu skaitā, gan arī rezultativitātē.

Šajā sezonā 45 gadus vecā čehu leģenda Flames rindās izcēlās ar vienu vārtu guvumu un sešām rezultatīvām piespēlēm, kas viņu lika ievietot neaizsargāto spēlētāju sarakstā. Neviena cita komanda Jāgru neizvēlējās, līdz ar to tika panākta vienošanās par uzbrucēja izīrēšanu uz Čehiju.

Jāgrs ķermeņa apakšējās daļas traumas dēļ šogad vēl nav spēlējis.

"Kaut esmu ļoti vīlies, ka viss dažādu apstākļu dēļ neizvērtās kā cerējām, esmu dziļi pateicīgs Flames organizācijai, faniem un Kalgari pilsētai, ka tiku uzņemts tik laipni," paudis Jāgrs.

Kladno komandā Jāgrs spēlēja kā juniors un 1988.gadā uzsāka profesionāļa karjeru. NHL viņš ienāca 1990.gadā, bet jau 1991. un 1992.gadā ar Pitsburgas Penguins izcīnīja savus vienīgos divus Stenlija kausus.

Kopā Penguins rindās viņš aizvadīja 11 sezonas, vēlāk uzlaikojot arī Vašingtonas Capitals un Ņujorkas Rangers kreklus, bet pagājušās desmitgades beigās čehs devās uz Kontinentālo hokeja līgu (KHL), trīs sezonas pārstāvot Omskas Avangard vienību.

Vēlāk Jāgrs atgriezās NHL, spēlējot Filadelfijas Flyers, Dalasas Stars, Bostonas Bruins, Ņūdžersijas Devils un Floridas Panthers vienībās, bet pirms šīs sezonas pievienojās Flames sastāvam.

Šīs sezonas sākumā Jāgrs kļuva par visu laiku otru NHL spēlēm bagātāko hokejistu, apsteidzot citu hokeja leģendu Gordiju Hovu, bet iepriekšējā sezonā viņš izvirzījās līgas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju otrajā vietā, šajā rādītājā atpaliekot tikai no leģendārā Veina Grecka.

Čehijas hokejists NHL regulārajā čempionātā izcēlies ar 1733 spēlēm, kurās ticis pie 1921 rezultativitātes punkta - 766 vārti un 1155 rezultatīvām piespēlēm.

Greckis karjeras laikā tika pie 2857 rezultativitātes punktiem.

Kladno komanda šobrīd ar 83 punktiem 44 spēlēs ieņem trešo vietu Čehijas pirmajā līgā, cīnoties par atgriešanos ekstraklasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi