Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Pēc Vītoliņa iniciatīvas uzsākta jauno hokeja talantu attīstības programma

Pēc Latvijas vīriešu hokeja izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa iniciatīvas nedēļas nogalē Rīgā aizvadīta Latvijas Hokeja federācijas (LHF) rīkotās jauno talantu attīstības programmas pirmā treniņnometne, ziņo organizatori.

Aizvadītās nedēļas nogalē "Kurbads" ledus hallē Vītoliņa vadībā individuālo meistarību slīpēja dažāda vecuma talantīgākie jaunie hokejisti.

Jauno talantu attīstības programma paredzēta, lai veicinātu hokejistu attīstību, sākot ar 13 un beidzot ar 18 gadu vecumu, sniedzot iespēju aizvadīt individuālās meistarības treniņus ar sava vecuma grupas labākajiem spēlētājiem, kā arī motivētu jaunos hokejistus ar iespēju tikt izvēlētiem dalībai šajā programmā.

"Programmas mērķis ir izveidot grupas un komandas no reģioniem, lai labāk pārzinātu Latvijas labākos jaunos spēlētājus. Aizvadītajos treniņos mēs pārbaudījām hokejistu individuālo meistarību, kā arī vērtējām viņu komunikāciju savā starpā. Šī sezona ir saraustīta, jo klubiem norit spēles, bet nākamsezon mēs plānojam programmu pielāgot kalendāram, lai nometnes laikā visas vecuma grupas varētu deleģēt savus labākos spēlētājus," norāda Vītoliņš.

Kā informē Latvijas Hokeja federācija, programmas uzsvars tiek likts uz jauno spēlētāju individuālās meistarības celšanu, un treniņu process tiks fokusēts uz individuālās meistarības uzdevumiem.

"Šis nav viena gada projekts. Eiropā šādas programmas jau norisinās vismaz 20 gadus. Nākamsezon katras vecuma grupas ietvaros tiks izveidota izlase, un sezonas laikā mūsu redzeslokā būs nevis 25, bet gan ap 80 spēlētājiem. Svarīgi, lai spēlētāji zinātu, ka treneri viņiem seko līdzi un dod iespēju apliecināt sevi starp labākajiem," teic speciālists.

Kopā ar Hariju Vītoliņu uz ledus atradās arī hokeja kluba "Kurbads" galvenais treneris Toms Bluks.

Ņemot vērā šī brīža Covid-19 situāciju, patlaban jauno talantu attīstības programma tiek īstenota U-17 un U-15 vecuma grupās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi