Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Pirmajās Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru spēlēs uzvar Francijas, Polijas un Dānijas hokejisti

Francijas, Polijas un Dānijas vīriešu hokeja izlases ceturtdien ar uzvaru uzsākušas cīņu 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros.

Francija E grupā pārspēja Ungāriju ar 5:3 (0:2, 3:0, 2:1).

Ungārus 13. un 15.minūtē attiecīgi vadībā izvirzīja Jānoss Hāri un Kristofs Paps - vairākumā.

Uz to francūži otrajā periodā atbildēja ar trim bezatbildes vārtiem, no kuriem divus vairākumā iemeta Aleksandrs Teksjē, apliecinot, ka pret Franciju noteikumus pārkāpt ir bīstami. Trešie vārti šajā periodā Antonēna Manavjana kontā.

46.minūtē Francijai uzvaras vārtus, atkal vairākumā, guva Saša Trejs. Pēc desmit sekundēm Ištvāns Bartalis vienus vārtus atspēlēja, taču trīs minūtes un septiņas sekundes līdz mača beigām galarezultātu fiksēja Damians Flerī - 5:3.

Ceturtdien spēlēs arī Latvijas izlase, kas "Arēnā Rīga" plkst.19.30 tiksies ar Itāliju, tiešraidē maču pārraidot Latvijas Televīzijas 7.kanālam (LTV 7).

Paralēli olimpiskajam kvalifikācijas turnīram Rīgā vēl astoņas valstsvienības sadalīs divas ceļazīmes uz Pekinas Olimpiādi. D grupā Bratislavā tiksies slovāki, baltkrievi, austrieši un poļi. Savukārt Oslo bez mājiniekiem norvēģiem piedalīsies arī dāņi, dienvidkorejieši un slovēņi. Startu olimpiskajās spēlēs izcīnīs tikai grupu uzvarētāji.

F grupas sacensības Oslo ar uzvaru sākusi Dānija, kas ar 4:3 (3:0, 1:1, 0:2) nosargāja uzvaru pār Slovēniju.

Pirmajā periodā dāņus vadībā ar 3:0 izvirzīja Nikolajs Ēlerss, Frederiks Storms, abiem vārtus gūstot vairākumā, un Patriks Rusels.

49 sekundes pēc otrās trešdaļas sākuma vairākumā rezultāta starpību samazināja Jans Drozgs, bet dāņi pēc 62 sekundēm atbildēja ar vēl vieniem Ēlersa vārtiem.

Pēdējā periodā, slovēņiem mēģinot izlīdzināt rezultātu, perioda vidū vairākumā vārtus guva Jans Urbass, divas ar pusi minūtes pirms mača beigām vēl vienus vārtus dāņu vārtos četras sekundes pēc vairākuma beigām iemeta Miha Verličs, bet vairāk slovēņiem panākt neizdevās.

D grupā Bratislavā vienīgos gūtos vārtus Polijas un Baltkrievijas spēlē nācās gaidīt 54 minūtes un 59 sekundes, kad vārtus guva Polijas izlases uzbrucējs 

Filips Komorski.

Dalība turnīrā Pekinā jau nodrošināta Kanādai, Krievijai, Somijai, Zviedrijai, Čehijai, ASV, Vācijai, Šveicei un mājiniecei Ķīnai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi