Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pitsburgas Penguins noslēgusi divu gadu vienvirziena līgumu ar Bļugeru

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas Penguins noslēgusi divu gadu līgumu ar Latvijas izlases uzbrucēju Teodoru Bļugeru, informē klubs.

Ar 24 gadus veco Bļugeru noslēgts vienvirziena līgums līdz 2020./21.gada sezonas beigām, bet viņa vidējā vienas sezonas alga būs 750 000 dolāru (669 000 eiro).

Uzbrucējam pēc aizvadītās sezonas beidzās līgums ar Penguins.

"Tedijs ir lielisks piemērs jaunajiem hokejistiem, kuri ienāk šajā līgā," teica Penguins ģenerālmenedžera asistents Bils Gerins. "Viņa darba ētika, apņēmība uzticēties procesam, kas nepieciešams, lai nonāktu NHL, ir paraugs gados jaunajiem spēlētājiem. Tedijs pie mums ieradās ar lielām gaidām, un viņš ir smagi strādājis, lai katru no tām arī piepildītu. Viņam ir lieliska hokeja izjūta, turklāt viņam patīk sacensties. Bļugers ir īsts profesionālis."

Bļugers pagājušajā sezonā debitēja NHL un 28 spēlēs guva sešus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles. Debiju pasaules spēcīgākajā hokeja līgā uzbrucējs piedzīvoja šī gada 30.janvārī, kad mačā pret Tampabejas Lightning pamanījās gūt vārtus jau ar savu pirmo metienu.

Lielu daļu sezonas Latvijas hokejists pavadīja Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur Vilksbāres/Skrentonas Penguins komandas sastāvā 45 mačos atzīmējās ar 21 vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm. Kopumā AHL čempionātā Bļugers 197 spēlēs guvis 50 vārtus un veicis 69 rezultatīvas piespēles.

Tāpat Bļugers šajā pavasarī palīdzēja Latvijas izlasei pasaules čempionātā, septiņos mačos izceļoties ar vieniem vārtiem un trim piespēlēm. Kopumā viņš planētas meistarsacīkstēs piedalījies jau trīs gadus pēc kārtas.

Penguins sistēmā uzbrucējs spēlējis jau četras sezonas. Pitsburgas klubs viņu 2012.gada draftā izvēlējās ar 52.numuru, bet pēc tam viņš četrus gadus pavadīja koledžu čempionātā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi