Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Rautakalio kļuvis par Rīgas Dinamo galveno treneri

Trīs gadus Rīgas Dinamo vadījušo slovāku speciālistu Juliusu Šupleru galvenā trenera amatā nomainīs 57 gadus vecais soms Peka Rautakallio, piektdien paziņoja klubs.

Rautakalio savulaik kā aizsargs aizvadīja ļoti spožu spēlētāja karjeru, bet kopš 1993.gada ir strādājis kā galvenais treneris dažādos Šveices un Somijas klubos.

Rīgas Dinamo klubs oficiāli ar jauno galveno treneri iepazīstinās 27.aprīlī, kad arī oficiāli tiks parakstīts līgums.

Rautakalio tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem somu hokeja aizsargiem, viņa vārdā ir nosaukta balva, kuru pasniedz Somijas čempionāta labākajam aizsargam.

Rautakalio dzimis 1953. gada 25. jūlijā Somijas pilsētā Pori, un savas dzimtās pilsētas komandā Ässät 1970. gadā viņš arī uzsāka savu spožo spēlētāja karjeru.

Augumā raženais (spēlētāja karjeras laikā augums – 190 cm, svars – 97 kg), tehniskais un kustīgais aizsargs ātri tika pamanīts un pavisam drīz izpelnījās uzaicinājumu gan uz Somijas U-18, gan pieaugušo izlasēm. Līdz 1975. gadam Rautakalio turpināja veiksmīgi spēlēt Pori Ässät sastāvā, kā arī kopā ar Somijas izlasi piedalījās trīs pasaules čempionātos (pavisam karjeras laikā piedalījās septiņos pasaules čempionātos, aizvadot 58 spēles, kurās guva 10 vārtus un atdeva 18 rezultatīvas piespēles).

Pēc piecām aizvadītām sezonām Ässät sastāvā Rautakalio 1975. gadā devās uz Ziemeļameriku, kur aizvadīja divas sezonas Vispasaules hokeja asociācijas – WHA (šī līga no 1972. līdz 1979. gadam centās konkurēt ar NHL, un pēc tās likvidācijas četri klubi iekļāvās NHL) kluba Fīniksas Roadrunners sastāvā.

Pēc atgriešanās no Ziemeļamerikas Rautakalio aizvadīja divas ļoti veiksmīgas sezonas Pori Ässät sastāvā, bet pēc tam atkal devās uz Ziemeļameriku, kur šoreiz aizvadīja trīs sezonas NHL (235 spēles, 33 vārti un 121 piespēle).

1983. gadā Rautakalio atgriezās Somijā un aizvadīja piecas sezonas HIFK sastāvā, bet savu spēlētāja karjeru viņš pabeidza Šveices klubā Rapperswil. Savas spēlētāja karjeras laikā Rautakalio vienreiz tika atzīts par Somijas labāko hokejistu (1979), trīs reizes tika atzīts par Somijas čempionāta labāko aizsargu (1978, 1979, 1986), vienreiz piedalījies NHL Zvaigžņu spēlē (1982), divreiz izcīnījis Somijas čempiona titulu (1978, 1983).

Trenera karjeru Rautakalio uzsāka Somijā ar jauniešu komandām, bet pirmais trenētais profesionālais klubs bija Šveices Rapperswil, jau pirmajā gadā izvedot komandu uz augstāko līgu. 1998. gadā Rautakalio atgriezās Somijā, kļūstot par Espoo Blues galveno treneri, tomēr tā arī nenostrādāja sezonu līdz galam, un nākamajā sezonā atkal atgriezās Šveicē, kur pa divām sezonām trenēja vispirms SC Bern, bet pēc tam Cīrihes ZSC Lions. 2004/2005. gada sezonā Rautakalio atkal kļuva par Espoo Blues galveno treneri, tomēr jau nākamajā sezonā viņš atkal atgriezās Šveicē, kur vadīja HC Ambrì-Piotta komandu. 2009/2010. gada sezonā Rautakalio kļuva par savas dzimtās pilsētas Pori Ässät galveno treneri un nostrādāja ar šo komandu divas sezonas. Aizvadītajā sezonā Pori Ässät regulārajā čempionātā ieņēma otro vietu, taču play-off izstājās jau ceturtdaļfinālā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi