Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Rautakallio atlaists no Rīgas Dinamo komandas galvenā trenera posteņa

No Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas Dinamo galvenā trenera posteņa pirmdien atlaists somu speciālists Peka Rautakallio, apstiprinājusi vienība.

Darbā ar komandu Rautakallio aizstās viņa līdzšinējais palīgs Artis Ābols, kurš iecelts par vienības galvenā trenera pienākumu izpildītāju.

"Man nav nekas sakāms," Rautakallio izteicās sarunā ar aģentūru LETA. Tāpat viņš arī nevēlējās prognozēt kā Ābolam veiksies amatā.

Par 59 gadus vecā somu speciālista pēdējo pārraudzīto spēli kļuva svētdienas regulārā čempionāta mačs, kurā Rīgas Dinamo savā pēdējā cīņā pirms novembra pārtraukuma ar rezultātu 0:2 savā laukumā piekāpās Baltkrievijas komandai Minskas Dinamo.

Iepriekš Rīgas Dinamo komanda oktobra 12 spēlēs izcīnīja vien divas uzvaras pamatlaikā. Tāpat tā izbraukuma mačos šosezon tikusi vien pie vienas uzvaras pamatlaikā. Kopumā šosezon Rautakallio vienību 24 mačos aizveda līdz astoņām uzvarām, no kurām tikai piecas izcīnītas pamatlaikā.

Rautakallio komandu sāka vadīt pirms pagājušās sezonas, kurā tā somu trenera vadībā iekļuva Gagarina kausa izcīņas turnīrā, tomēr nepārvarēja Rietumu konferences ceturtdaļfināla kārtu.

Pirms kļūšanas par Rīgas Dinamo galveno treneri Rautakallio, kurš ir viens no visu laiku slavenākajiem somu hokeja aizsargiem un vairākus simtus spēļu aizvadījis Nacionālajā hokeja līgā (NHL), divas sezonas vadīja savas dzimtenes vienību Pori Assat. Tāpat viņš bija trenējis arī komandas Šveicē.

Rautakallio kļuvis par sesto KHL atlaisto treneri šosezon.

Pirmās trīs sezonas Rīgas Dinamo komandu vadīja slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, kuru vēlāk nomainīja Rautakallio. Visas šīs sezonas rīdzinieku treneru kolektīvā strādājis arī Ābols.

39 gadus vecais Ābols savas karjeras laikā piedalījās četros A divīzijas pasaules čempionātos, bet 2008.gadā smagas traumas dēļ beidza karjeru. Jau nākamajā sezonā viņš kļuva par Šuplera palīgu Rīgas Dinamo rindās.

Savukārt šī gada pavasarī viņš bija arī Teda Nolana palīgs Latvijas valstsvienības treneru korpusā.

Pēc novembra starptautisko izlašu spēļu pārtraukuma Rīgas klubs 14. un 16.novembrī savā laukumā uzņems attiecīgi latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvēto Kazaņas Ak Bars komandu un Ņižņekamskas Ņeftehimik vienību, bet pēc tam aizvadīs trīs izbraukuma mačus.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas Dinamo ar 23 punktiem 24 spēlēs ieņem priekšpēdējo, 13.vietu. No izslēgšanas spēļu sezonas to šķir septiņi punkti.

Rīgas Dinamo komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Atlaistie treneri

12.oktobris Kari Heikila, Minskas Dinamo
21.oktobris Janne Karlsons, Mitišču Atlant
27.oktobris Jozefs Jandačs, Prāgas Lev
28.oktobris Andrejs Šajanovs, Jekaterinburgas Avtomobilist 
31.oktobris Andrejs Sidorenko, Maskavas Spartak
5.novembris Peka Rautakallio, Rīgas Dinamo

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi