Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Rautakallio: Mēs ar Dinamo vadību runājām dažādās valodās

Kontinentālās hokejā līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas Dinamo galvenā trenera pienākumu izpildītājam Artim Ābolam priekšā ir smags uzdevums, bet jaunajā amatā viņam neklāsies viegli, intervijai žurnālam Sporta Avīze atzinis bijušais komandas galvenais treneris Peka Rautakallio.

Jau vēstīts, ka no Rīgas Dinamo galvenā trenera amata Rautakallio tika atbrīvots pagājušās nedēļas sākumā, un par viņa pienākumu izpildītāju iecelts līdzšinējais asistents Ābols.

Intervijā Rautakallio saka, ka atmosfēra komandā pēc viņa aiziešanas noteikti mainīsies, jo Ābols ir personīgi pazīstams ar visiem spēlētājiem un ar dažiem pat savas spēlētāja karjeras laikā izgājis uz ledus vienas komandas formas kreklā.

"Domāju, ka šobrīd komandai tas pat varētu būt noderīgi. Tehniski un taktiski Artis zina, kā uzvarēt. Pavērosim, kā viņam veiksies ar [komandas] vadīšanu," jaunā galvenā trenera gaitas prognozēja Rautakallio. Tāpat Somijas speciālists uzsvēris, ka komandai labāk būtu jau tagad sākt domāt par nākamo sezonu, nevis tikai akcentēt uzdevumu iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Rautakallio arī uzsver, ka viena no galvenajām problēmām, kādēļ šī sezona izvērtusies tieši šāda, ir komandas vadības vēlme visu izlemt vienpersoniski, nekonsultējoties ar hokeja jomas profesionāļiem. "Es tiku informēts, ka kluba vadība paraksta līgumu ar to vai citu spēlētāju - tas arī viss. Manu viedokli neviens neprasīja.

[Ģenerālmenedžerim] Jurim Opuļskim viegli negāja un neiet arī šobrīd. Lēmumus te pieņem citi cilvēki, un arī es ar kluba vadību runāju dažādās valodās. Viens ir saprast valodu, bet pavisam kas cits ir saprast hokeja trenera valodu."

Treneris arī atklāja, ka komandas vadītāji gribējuši viņu atbrīvot jau iepriekšējās sezonas sākumā, taču savu vārdu teicis toreizējais kapteinis Sandis Ozoliņš.

"Tas bija pagājušās sezonas sākumā, kad tika meklēti vainīgie, un vadība visu vainu centās novelt uz mani. Ozoliņš par mani toreiz iestājās. Tas tikai parāda, cik viņam ir liela sirds," par pirmajiem signāliem, ka viņa trenera krēsls sašūpojies, pastāstīja Rautakallio.

Tāpat soms atklāj, ka par Dinamo šīs sezonas labāko spēlētāju gan tehniski, gan fiziski uzskata Mārtiņu Karsumu, bet Guntim Galviņam padodoties kapteiņa pienākumu pildīšana.

Pašlaik Rautakallio vēl nesteidzoties doties mājās, jo beidzot viņam esot laiks izbaudīt Rīgas kultūras pieminekļus un pilsētu. Treneris pieļauj iespēju kādu dienu atgriezties pie Dinamo stūres, taču tikai gadījumā, ja mainīsies kluba valdes sastāvs.

"Ar prieku [atgrieztos], taču - ne pie šīs komandas vadības. Klubā vajadzīgi cilvēki, kuri runā hokeja valodā. Ja nesanāks kā trenerim, noteikti atgriezīšos kā tūrists," savu apņēmību pauž Rautakallio.

Kā zināms, Rautakallio komandu sāka vadīt pirms pagājušās sezonas, kurā tā somu trenera vadībā iekļuva Gagarina kausa izcīņas turnīrā, tomēr nepārvarēja Rietumu konferences ceturtdaļfināla kārtu.

Pirms kļūšanas par Rīgas Dinamo galveno treneri Rautakallio, kurš ir viens no visu laiku slavenākajiem somu hokeja aizsargiem un vairākus simtus spēļu aizvadījis Nacionālajā hokeja līgā (NHL), divas sezonas vadīja savas dzimtenes vienību Pori Assat. Tāpat viņš bija trenējis arī komandas Šveicē.

Pēc novembra starptautisko izlašu spēļu pārtraukuma Rīgas klubs trešdien un piektdien savā laukumā uzņems attiecīgi latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvēto Kazaņas Ak Bars komandu un Ņižņekamskas Ņeftehimik vienību, bet pēc tam aizvadīs trīs izbraukuma mačus.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas Dinamo ar 23 punktiem 24 spēlēs ieņem priekšpēdējo, 13.vietu. No izslēgšanas spēļu sezonas to šķir septiņi punkti.

Rīgas Dinamo komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi