Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rīgas Dinamo 11 vārtu trillerī piedzīvo kārtējo zaudējumu šosezon

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas Dinamo pirmdien savā pēdējā šī gada mājas spēlē pret Soči jau pirmā perioda vidū gūtā savainojuma dēļ bija spiesta nomainīt vārtsargu Staņislavu Gaļimovu, ciešot zaudējumu papildlaikā.

"Dinamo" mājās ar 5:6 (3:1, 1:1, 1:3, 0:1) papildlaikā piekāpās "Soči" komandai, piedzīvojot jau ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Rīgas komandā vārtus guva Roberts Bukarts, Jevgēņijs Gračovs, Gļebs Zirjanovs, Ernests Ošenieks un Lauris Dārziņš.

Spēli veiksmīgāk iesāka mājinieki, kas jau otrajā minūtē ieguva iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā. Laukuma vidus daļā ripu jau slidojumā esošajam Mārtiņam Dzierkalam piespēlēja Rihards Bukarts, bet Somijā pieredzi guvušais spēlētājs īsi pēc tam vārtu priekšā atrada vecāko no brāļiem Bukartiem, kurš arī atklāja mača rezultātu.

Pārsvaru izdevās noturēt vien trīs minūtes. Iepriekš viens no uzbrukumiem noslēdzās, "Soči" uzbrucējam saduroties ar Gaļimovu. Vārtsargs varēja turpināt spēli, tomēr izrādījās, ka iepriekšējā epizodē gūts savainojums, jo piektajā minūtē ripu ķērājs ļoti gausi pārvietojās no viena vārtu staba uz otru, kā dēļ arī zaudēti vārti. Pēc zaudētā "gola" Gaļimovs klibodams pameta laukumu, bet viņa vietā stājās Bruno Brūveris, kuram līdz šim ir divu spēļu pieredze KHL.

Pirmā perioda beigās rīdzinieki vēlreiz spēlēja skaitliskajā vairākumā, tomēr savu iespēju neizmantoja. 19.minūtē uz zilās līnijas spēcīgu metienu izdarīja Roberts Bukarts, bet vārtsarga atvairīto ripu tukšos vārtos raidīja Gračovs. Nepagāja ne vesela minūte, kad Zirjanovs ar ripu vienatnē pārslidoja pāri visam laukumam un izrēķinājās ar bijušo rīdzinieku Maksimu Tretjaku. Jau no otrā perioda pirmās minūtes "Soči" vārtos stājās Aleksejs Krasikovs.

Otrajā periodā dominēja mājinieki, bet viesiem nepalīdzēja divi nopelnītie noraidījumi. Pēc aptuveni piecām spēlētām minūtēm Brūveris vilcinājās ar lēmumu un beigās nolēma ripu piespēlēt pāriniekam, bet to pārtvēra "Soči" spēlētājs Kirils Petkovs, kura metiens no tuvas distances lidoja pāri vārtiem. Dažas minūtes vēlāk lieliska iespēja uzbrukumā bija Robertam Bukartam, bet Deniss Paršins un Dzierkals pa diviem nespēja noslēgt ātro uzbrukumu.

Perioda 15.minūtē, spēlējot četri pret četri, aizsargs Ernests Ošenieks ar ripu pieslidoja tuvāk vārtiem un izdarīja metienu, ripai pa ceļam uz vārtiem mainot lidojumu virzienu. Ošeniekam šie bija pirmie vārti KHL čempionātā. Jau nepilnas divas minūtes vēlāk "Soči" skaitlisko vairākumu realizēja Kirils Petkovs.

Trešajā periodā "Soči" acīmredzami bija nobrieduši pārņemt spēles grožus savās rokās, kas arī izdevās. Trešdaļas piektajā minūtē "Soči" ieilgušais uzbrukums noslēdzās ar Jurija Aleksandrova precīzu metienu zem Brūvera atsitējcimda. Vēl piecas minūtes vēlāk bija noslēdzies "Soči" mazākums, ko "dinamieši" nerealizēja, bet viesi jau 12.minūtē pēc vēl viena Aleksandrova metiena no tuvas distances panāca neizšķirtu.

Ilgi nebija jāgaida arī līdz piektajiem "Soči" vārtiem. Viesi savā aizsardzības zonā izmantoja pretinieku misēkli saspēlē, kā rezultātā Vasīlijs Glotovs neviena netraucēts varēja ripu raidīt Brūverim starp kājām. Atlikušajās septiņās minūtēs biežāk ripu kontrolēja mājinieki, kas arī nesa augļus. Komandas kapteinis Lauris Dārziņš nedaudz vairāk nekā minūti līdz mača beigām ripu no aizvārtes raidīja vārtu priekšā, kur tā atsitās pret aizsarga ceļgalu un ielidoja vārtos.

Papildlaika otrajā minūtē Dzierkala piespēli vārtu guvumā nespēja pārvērst Roberts Bukarts, bet viesi turpinājumā spēlēja pacietīgi un pusotru minūti līdz papildlaika beigām guva vārtus Igora Rudenkova personā.

Par spēles disciplīnu šajā mačā gādāja divi galvenie tiesneši no Latvijas - Eduards Odiņš un Andris Ansons.

Pēc šī mača "Dinamo" dosies izbraukumā, kur gada pēdējos trīs pāra datumos spēkosies ar Minskas "Dinamo", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Maskavas "Spartak" vienībām. 2021.gadu rīdzinieki iesāks ar četrām mājas spēlēm pēc kārtas.

Mājas spēļu sērijas ievadā, kurā pa vidu bija gandrīz nedēļu ilga pauze, rīdzinieki aizpagājušajā sestdienā ar 1:4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA, bet pagājušajā otrdienā ar 4:6 atzina Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pārākumu. Latvijas galvaspilsētas komanda piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas un nepilna mēneša laikā guvusi tikai vienu uzvaru.

Soču vienībai pēdējā laikā uzvaras mijas ar zaudējumiem, iepriekšējā duelī ar 3:4 piekāpjoties "Spartak" hokejistiem.

"Dinamo" ar 16 punktiem 36 mačos ieņem pēdējo vietu starp 11 Rietumu konferences klubiem un ir vājākā komanda visā līgā. Rietumu priekšpēdējā pozīcijā esošā "Soči"  aizvadījusi par cīņu vairāk, ir 12 punktu attālumā.

Lai gan abas komandas līdz šim mačam savā starpā spēkojušās 17 reizes, Rīgas vienībai ne reizi nav izdevies uzvarēt pamatlaikā - ir vien divi panākumi pagarinājumā. Arī šosezon visās trīs savstarpējās spēlēs uzvarējuši "Soči" hokejisti - 4:2 un 3:2 mājās, kā arī 3:1 Rīgā.

Kopš nedēļas nogales Rīgas kluba sastāvā vairs nav krievu uzbrucējs Pāvela Černova, kurš pret naudas kompensāciju aizmainīts uz "Spartak". Tāpat pārtraukta sadarbība ar vārtsargiem Iļju Proskurjakovu un Zeinu Makintairu, kuri pirms tam tika ievietoti atteikumu draftā.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi