Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Dinamo ar četrām ripām trešajā periodā uzveic SKA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas Dinamo pirmdien ar 6:5 (1:2, 1:2, 4:1) pārspēja Sanktpēterburgas SKA, četrus vārtus gūstot trešajā periodā.

Ar precīziem metieniem "Dinamo" rindās izcēlās Lauris Dārziņš, Eduards Hugo Jansons, Uvis Balinskis, Dāvids Ulstrems, Daniels Bērziņš un Kārters Eštons.

Mača rezultātu pirmā perioda 15.minūtē ar precīzu atklāja Andrejs Zubarevs, bet nepilnas divas minūtes vēlāk precīzs raidījums padevās aizsargam Balinskim, kurš panāca 1:1. Tikmēr sešas sekundes pirms došanās pirmajā atpūtā, 2:1 panāca Jori Lehtera, kurš pēc vairākām partneru piespēlēm, pie ripas tika esot iepretim tukšiem vārtiem. Otrajā periodā Latvijas klubs kapitulēja vēl divas reizes - 24.minūtē precīzs bija Aleksandrs Dergačjovs, bet piecas minūtes vēlāk izcēlās Vldamirs Tkačevs. Rīdzinieki gan periodu nenoslēdza sausā, un trīs minūtes līdz otrās trešdaļas beigām pēc Laura Dārziņa un Miķeļa Rēdliha piespēlēm precīzi meta Ulstrems.

Trešais periods iesākās mierīgi, tomēr pēc septiņām nospēlētām minūtēm abas komandas 60 sekunžu laikā kopumā guva trīs vārtus. Sākumā 3:4 panāca Bērziņš, bet divu vārtu pārsvaru atjaunoja Jori Lehtera, kuram tas bija jau ceturtais punkts šajā spēlē. Tikmēr pēc centra iemetiena pretinieku zonā ātri ieslidoja dinamieši un Jansona precīzais metiens panāca 4:5. Nepilnas divas minūtes vēlāk Dārziņš pielaboja aizsarga metienu, atgriežot "Dinamo" cerības par uzvaru. Tās vēl lielākas kļuva divas minūtes līdz fināla svilpei, kad Eštons izskrēja vienatnē pret vārtsargu un ar neērto nūjas lāpstiņas pusi ieraidīja ripu augšējā vārtu stūri, nonākot vadībā ar 6:5. Ar šādu rezultātu arī noslēdzās otrā "Dinamo" spēle.

Otrdien rīdziniekiem būs duelis ar Jaroslavļas "Lokomotiv", bet ceturtdien būs tikšanās ar Krievijas olimpisko izlasi. Vienīgā komanda, ar ko rīdzinieki turnīrā nespēkosies, būs Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard".

Sočos Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā ir šādi hokejisti: vārtsargi - Kristers Gudļevskis, Maksims Tretjaks un Kristaps Nazarovs; aizsargi – Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Kristofers Berjlunds, Sergejs Gimajevs, Eduards Hugo Jansons, Roberts Mamčics, Bens Māršals, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle; uzbrucēji Kārters Eštons, Oskars Batņa, Jākobs Berljunds, Daniels Bērziņš, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Koltons Gilīss, Emīls Ģēģeris, Roberts Lipsbergs, Rihards Marenis, Brendons Makmilans, Gints Meija, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Deivids Sarkanis, Dāvids Ulstrems, Patriks Zabusovs.

Dažādu iemeslu dēļ Rīgā paliks uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, ar pārbaudes laika līgumiem esošie vārtsargs Niklāvs Rauza un aizsargs Kristaps Bazevičs, kā arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" uzbrucējs Ričards Grīnbergs.

Rīgas "Dinamo" gatavošanos sezonai kopīgi uzsāka jūlija vidū ar treniņnometni Liepājā, trenējoties gan uz ledus, gan svaru zālē, gan sporta zālē, gan arī stadionā. Nometnes noslēgumā rīdzinieki aizvadīja divus pirmos pārbaudes mačus, vispirms spēlējot neizšķirti pret Krievijas Augstākās līgas (VHL) vienību Almetjevskas "Ņeftjaņik" (1:1, pēcspēles metienu sērijā 2:3), bet pēc tam uzveicot Leonīda Tambijeva trenētos VHL čempionus Karagandas "Sarjarka", ko pārstāv vairāki Latvijas hokejisti (6:1, pēcspēles metienos 2:2).

Rīgas "Dinamo" līdz pat aizvadītās sezonas regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Jaunā KHL sezona sāksies 1.septembrī, bet pirmo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 2.septembrī savā laukumā pret latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas "Spartak", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

 

Top komentāri

Baltu dūre
B
Ja uztversim šīs uzvaras kā latviešu leģiona tradīcijas dauzīt okupantus sarkanarmiešus, tad tam KHLam ir jēga. Par latviešu nacionālismu !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi