Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas Dinamo bez variantiem zaudē Astanas Baris vienībai

Latvijas hokeja klubs Rīgas Dinamo piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlē mājās bez lieliem variantiem ar 0:6 (0:2, 0:4, 0:0) kapitulēja Astanas Baris komandai, sezonas pirmo mājas spēļu sēriju, kurā tika piedzīvoti pieci zaudējumi, noslēdzot bez izcīnītiem punktiem.

Mājas spēļu sērijas noslēdzošajā mačā rīdzinieki aizvadīja sliktāko šīs sezonas maču, pieļaujot ļoti rupjas kļūdas aizsardzībā, ļaujot pretiniekiem gūt vieglus vārtus no labām pozīcijām. Tāpat laukuma saimnieki jau kārtējo reizi šosezon grēkoja ar noraidījumiem, nopelnot 18 soda minūtes. Tikmēr Baris ar šo uzvaru kļuva par Austrumu konferences līderi.

Par labāko mājiniekiem šajā mačā, kurā gan neviens nevar lepoties ar savu sniegumu, tika atzīts uzbrucējs Edgars Kulda.

Viesiem divus vārtus guva Naidžels Douss, kurš ir KHL šīs sezonas labākais snaiperis, bet pa reizei izcēlās Derens Dīcs, Konstantīns Puškarjovs, Romans Savčenko un Lindens Vejs.

Dinamo jau spēles pirmajā minūtē nokļuva mazākumā, jo uz sodīto soliņa devās aizsargs Karls Stolerijs. Ja pirmais noraidījums tika izturēts, tad nākamais, kad pretinieku zonā noteikumus pārkāpa Miks Indrašis, mājiniekiem beidzās bēdīgi.

Viesi izspēlēja uz rezultatīvo Dousu, kurš no iemetiena apļa, neapstādinot ripu, to trieca Džastina Pītersa sargāto vārtu stūrī.

Turpinājumā rīdzinieki darbojās aktīvi, perioda vidū skaitliskajā vairākumā tiekot arī pie iespējām panākt izlīdzinājumu, tomēr Georgija Pujaca spēcīgie metieni līdz mērķim netika. Viesi, izturot mazākumu, atkal devās uz mājinieku vārtiem, 14.minūtē piespiežot mājiniekus pieļaut pozicionālu kļūdu, metiena pozīcijā nokļūstot Dīcam, kurš savu iespēju garām nelaida.

Arī otrajā periodā daudz pārliecinošāki bija Baris vīri, kuri perioda sākumā izturēja mazākumu, bet pēc tam Puškarovs izmantoja kārtējo mājinieku nesaprašanos aizsardzībā, 25.minūtē panākot jau 3:0. Trešdaļas vidū vairākumā Baris iemeta arī ceturto ripu, izceļoties Savčenko, pēc tam rīdziniekiem veicot vārtsarga maiņu, jo Pītersa vietā laukumā tika sūtīts Jānis Kalniņš.

Taču arī viņš jau pēc divām minūtēm kapitulēja pēc Dousa metiena, kamēr pusotru minūti pirms trešdaļas beigām Baris trešo reizi mačā realizēja vairākumu, Vejam panākot jau 6:0.

Dinamo hokejisti otrajā atpūtā devās savu līdzjutēju pamatīgi izsvilpti, lai arī šajā mačā tribīnēs ir daudz vairāk tukšu, nekā aizņemtu vietu.

Pēdējā spēles trešdaļā, laukumā jau bija līdzīgāka cīņa, taču vārti tā ari netika gūti, savukārt par noslēdzošā perioda spilgtāko mirkli kļuva Insdraša centiens no aizvārtes "ielikt" ripu pretinieka vārtos. Savulaik šādu triku viņš KHL spēlē pret Jaroslavļas Lokomotiv jau bija realizējis, taču šoreiz Baris vārtsargs Henrihs Karlsons bija uzdevuma augstumos.

Rīdzinieki aizvadīja pēdējo no piecām sezonas pirmās mājas sērijas spēlēm un tā arī paliekot bez punktiem. Katrā no iepriekšējiem četriem mačiem laukuma saimnieki iemeta pa vienai ripai, bet tagad palika tukšā, kas liecina par komandas problēmām uzbrukumā.

Pirmajā mačā pagājušajā ceturtdienā Sanda Ozoliņa trenētais klubs ar 1:3 zaudēja Maskavas Spartak komandai, neveiksmīgi aizvadot spēles trešo periodu, kurā īsā laikā ielaida trīs ripas. Pēc tam sestdien ar 1:5 tika kapitulēts Maskavas Dinamo, kuras rindās ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Mārtiņš Karsums. Pirmdien, ielaižot vārtus priekšpēdējā minūtē, Latvijas vienība ar 1:2 zaudēja Jaroslavļas Lokomotiv komandai, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, bet trešdien ar 1:3 atzina Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētās līgas čempionvienības Sanktpēterburgas SKA pārākumu.

Pirms mājas spēļu sērijas Latvijas klubam bija divu uzvaru sērija, bet šosezon komanda astoņos mačos ir piedzīvojusi sešas neveiksmes, tiekot pie pieciem punktiem.

Zīmīgi, ka sezonas pirmā uzvara tika gūta tieši pret Baris, to 26.augustā viesos uzvarot ar rezultātu 5:3. Toreiz rīdziniekiem divus vārtus guva un rezultatīvu piespēli atdeva Miks Indrašis, kurš šosezon ir rezultatīvākais Latvijas kluba hokejists, astoņos mačos tiekot pie 8 (5+3) punktiem.

Tikmēr Baris iepriekšējā mačā otrdien ar 5:3 viesos uzvarēja Ufas Salavat Julajev, piedevām pēdējos trīs vārtus Astanas komanda iemeta pamatlaika pēdējā minūtē. Ar hat-trik uzvarētāju rindās izcēlās Naidžels Douss, kurš līdz šim mačam šosezon sešās spēlēs bija guvis astoņus vārtus un ir līgas labākais snaiperis, kā arī ar 11 punktiem ieņem pirmo vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Savukārt pēc piektdienas mača Dousam jau ir desmit precīzi metieni.

Pēc mača ar Baris rīdzinieki nākamajā otrdienā sāks piecu izbraukuma spēļu sēriju, kurā ceļos pēc maršruta Ufa, Soči, Helsinki, Kazaņa un Ņižņekamska.

Baris ar 16 punktiem septiņās spēlēs ir kļuvuši par Austrumu konferences līderiem, tikmēr Rīgas Dinamo hokejisti ar pieciem punktiem deviņos dueļos ir konferences priekšpēdējā, 12.pozīcijā, tomēr astotā vieta ir tikai trīs punktu attālumā.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Pa 56 spēlēm regulārajā čempionātā KHL klubi aizvadīja arī pirmajās divās - 2008./2009. un 2009./2010.gada - KHL sezonās, bet pēc tam divas sezonas spēlēja pa 54 mačiem, bet īsākais bija 2012./2013.gada regulārais čempionāts, kad katra komanda izspēlēja pa 52 cīņām. Savukārt iepriekšējās trīs sezonās komandas aizvadīja pa 60 mačiem katra.

Šī gada kalendārs saīsināts, jo no 29.janvāra līdz 25.februārim turnīrā būs pārtraukums, kas saistīts ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm. Zīmīgi, ka pēc pārtraukuma Rīgas Dinamo atliks aizvadīt vien divas spēles, viesos pret Minskas Dinamo un 1.martā mājās pret Helsinku Jokerit, noslēdzot regulāro sezonu.

KHL regulārajā čempionātā bez Olimpiādei paredzētās pauzes būs arī divi pārtraukumi, kas atvēlēti izlašu vajadzībām. Tāpat kalendārā janvāra vidū būs neilgs pārtraukums saistībā ar KHL Zvaigžņu spēli.

Rīgas Dinamo šī gada nogalē plāno startēt tradicionālajā Špenglera kausa izcīņā, kur grupā tiksies ar Šveices izlasi un Somijas augstākās līgas klubu Hāmēnlinnas HPK.

Rīgas Dinamo iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi play-off spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus Dinamo palika bez izslēgšanas turnīra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi