Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas Dinamo Cīrihē bez variantiem zaudē KHL līderiem Maskavas CSKA

Latvijas komanda Rīgas Dinamo trešdien Šveices pilsētā Cīrihē KHL World Games ietvaros Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā ar rezultātu 0:5 (0:2, 0:1, 0:2) piekāpās turnīra līderei Maskavas CSKA.

Rīgas Dinamo pēc trešdienas spēlēm Rietumu konferencē atkāpusies uz astoto pozīciju.

Jau spēles ievadā sadursmē ar pretinieku cieta pēdējās spēlēs bieži cietušais Emīls Ģēģeris - tiesneša svilpe klusēja, taču gūtā trauma nebija nopietna un viņš varēja atgriezties spēlē. Rīgas Dinamo izrādot nelielu pretestību, pirmajā periodā laukumā dominēja CSKA hokejisti, kuri savu pārsvaru pārvērta divos vārtu guvumos.

Vispirms spēles 13. minūtē precīzi meta Konstantīns Okulovs, kurš tika atstāts nepieskatīts Dinamo aizsardzības zonas labajā pusē un raidīja ripu tīklā. Savukārt četrarpus minūtes vēlāk vairākumā jau 2:0 panāca Kirils Kaprizovs, kurš pašaizliedzīgi nocīnījās Dinamo vārtu priekšā.

Pirmā perioda beigās rīdzinieki nopelnīja vairākumu, taču to neizmantoja. Arī otrajā trešdaļā Dinamo divas reizes tika pie iespējas spēlēt vairākumā, taču arī tās abas palika neizmantotas. Savukārt mazākums tika izturēts godam, pie labas iespējas gūt vārtus tiekot Gintam Meijam. Arī spēles otrajā nogrieznī laukumā dominēja CSKA hokejisti, trešdaļas priekšpēdējā minūtē Ņikitam Ņesterovam vārtu priekšā pielabojot metienu no zilās līnijas un panākot 3:0.

Trešā perioda pirmajā minūtē pēc Artjoma Blažijevskija metiena no zilās līnijas rīdzinieki nonāca iedzinējos ar četriem vārtiem, bet trešdaļas vidū Timuru Biļalovu pārspēja arī dānis Janiks Hansens. Perioda turpinājumā rīdziniekiem pāris reizes izdevās saasināt situāciju pretinieku aizsardzības zonā, taču CSKA vārtsargu Lāšu Juhansonu pārspēt nespēja un cieta zaudējumu ar 0:5.

Rīdzinieki pirmo KHL World Game" maču aizvadīja pirmdien, kad turpat Cīrihē ar 1:3 piekāpās Sanktpēterburgas SKA vienībai. Pēc šodienas spēles Rīgas Dinamo atgriezīsies mājās, bet jau sestdien tai izbraukumā jātiekas ar Čeļabinskas Traktor. Pēc tam gaidāmas cīņas viesos arī pret uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas Spartak un Soči.

Pirms došanās uz Cīrihi rīdzinieki vispirms savā laukumā ar 1:2 piekāpās Maskavas apgabala Vitjaz vienībai, bet pēc tam ar 3:0 pārspēja Boba Hārtlija trenēto Omskas Avangard.

Spēles Cīrihē Latvijas klubam ir nosacīti mājas mači. Ikdienā Hallenstadio arēnā savas mājas spēles aizvada Šveices augstākās līgas klubs Cīrihes Lions. Otrdien Rīgas Dinamo aizvadīja arī meistarklasi ar jaunajiem šveiciešu hokejistiem.

Maskavas CSKA komanda pašlaik ir KHL līdere, turklāt tā pašlaik izcīnījusi 14 uzvaras pēc kārtas. Pret Rīgas klubu šī vienība aizvadījusi kopumā 28 mačus, kuros guvusi 21 uzvaru.

Rīgas Dinamo Rietumu konferences kopvērtējumā ar 30 punktiem 32 mačos atkāpusies uz astoto vietu, kamēr CSKA ar 58 punktiem 33 cīņās ir pirmā Rietumos un visā līgā.

Rīgas Dinamo komandai savainojumu dēļ šobrīd nevar palīdzēt vadošais zviedru uzbrucējs Līnuss Videls, kā arī uzbrucējs Gunārs Skvorcovs un aizsargs Kristaps Zīle.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 13 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku Jokerit, Sanktpēterburgas SKA, Maskavas Dinamo, Maskavas Spartak un Čerepovecas Severstaļ komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlē Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas Dinamo, kā arī Bratislavas Slovan, bet ar pārējiem klubiem būs jāmērojas spēkiem pa divām reizēm.

Rīgas Dinamo aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi play-off spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus Dinamo palikusi bez izslēgšanas turnīra.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi